16 / 05 / 2024

Reklam Kurulu affetmedi! Tüketiciyi aldatıcı reklamlara 42,3 milyon TL ceza!

Reklam Kurulu affetmedi! Tüketiciyi aldatıcı reklamlara 42,3 milyon TL ceza!

Tüketiciyi aldatan ve yanıltıcı nitelikteki reklamlara ilişkin incelemeler yapan Reklam Kurulu, bu nitelikteki reklamlara toplam 42,3 milyon TL ceza kesti.



REKLAMLARA SIKI DENETİM

Tüketicilerin yanıltılmasının, bilgi yokluğunun istismar edilmesinin önlenmesi ticari reklamların denetimi de anahtar önem taşıyor.  Bu konuda denetimi ise  Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun ile kuruluşu gerçekleşen  Reklam Kurulu üstleniyor.

Yürürlükte olan düzenlemeler uyarınca reklamların tüketiciyi yanıltıcı, aldatıcı veya kamu sağlığını bozucu, yaşlıları, hastaları, çocukları ve engellileri istismar edici olmaması gerekiyor.

 Reklam Kurulu affetmedi! Tüketiciyi aldatıcı reklamlara 42,3 milyon TL ceza!

1708 DOSYADA MEVZUATA AYKIRILIK GÖRÜLDÜ

2022 Yılında 21 bin 199 dosyayı karara bağlayan Reklam Kurulu, görüşülen 1957 dosya içinde 1708'ini mevzuata aykırı olduğunu belirledi. Söz konusu dosyaların  1303 tanesine durdurma cezası, 405'ine hem durdurma hem de idari para cezaları verildi.

Reklam Kurulu affetmedi! Tüketiciyi aldatıcı reklamlara 42,3 milyon TL ceza!

Kurul tarafından tüketicileri aldatıcı ve yanıltıcı reklamlara 42 milyon 329 bin 745 lira idari para cezası verilirken, idari para cezalarında ilk sıraya13 milyon 317 bin 268 lira ile sağlık sektörü yerleşti.  Bu sektörü 10 milyon 463 bin 26 lira ceza ile gıda ve 8 milyon 613 bin 279 lira ile diğer sektörler izledi.

Reklam Kurulu’nun merceğinden "yetkili servis" gibi tanıtım yapan ve hizmet sağlayan korsan servisler de kaçamadı. Bu çerçevede, tüketicilerin yetkili servis istasyonlarına ilişkin bilgilere doğru ve kolay şekilde erişmesi için  "Servis Bilgi Sistemi", firmalar ve tüketiciler tarafından kullanılıyor.

Bakanlıktan önemli açıklama… Fırsatçılara kötü haber! Cezalar ikiye katlanacak!

Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı…100 bin lira ödeniyor!

Kırmızı et fiyatları için kritik uyarı… “Ramazan fırsatçıları harekete geçmeden önlem alın!”

EYT’den prim borcu olanlara önemli fırsat… Bankalar para musluklarını açtı!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön