06 / 05 / 2024

Rekorlara doymayan ASELSAN'dan yeni bir başarı daha! İşte yıllık cirosu

Rekorlara doymayan ASELSAN'dan yeni bir başarı daha! İşte yıllık cirosu

ASELSAN’ın 2022 senesi finansal sonuçları açıklandı. Senelik ciro geçtiğimiz senenin aynı dönemine göre yüzde 75 büyüyerek 35,3 milyar TL’ye ulaştı.



ASELSAN’ın 2022 senesi finansal neticeleri açıklandı. Bu sene da sürdürülebilir ve güçlü büyümesine devam eden Aselsan’ın yıllık cirosu geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 75 büyüyerek 35,3 milyar TL’ye ulaştı.

Şirketin brüt kârı, evvelki senenin aynı dönemine göre yüzde 77 seviyesinde artarken; Faiz, Amortisman ve Vergi Öncesi Kârı (FAVÖK) geçen yılın aynı dönemine kıyasla  yüzde 72 artarak 9,5 milyar TL’ye yükseldi.

FAVÖK marjı yüzde 27 olarak gerçekleşen ASELSAN’ın net kârı da geçen senenin aynı dönemine göre yüzde 67 eviyesinde yükselerek 11,9 milyar TL seviyesine erişti. Şirketin özkaynaklarının aktife oranı yüzde 52 oldu.

ASELSAN Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Prof. Dr. Haluk Görgün, şirketin sene bitimi finansal neticelerini şöyle söyledi;

“2022 senesinde, ASELSAN olarak ülkemizi ulusal ve uluslararası alanda temsil ederek, yerli ve milli kuvvetimizle imal ettiğimiz yüksek teknolojili projelerimizi hem ülkemizdeki hem de global piyasadaki kullanıcılarımıza arz ettik.

2022 senesinde yüzde 75 yükseliş gösteren hasılatımız 35,3 milyar TL’ye erişti. Başarılarla dolu bir seneyi daha arkamızda bırakırken, kuvvetli ve bağımsız Türkiye için var gücümüzle iş yapmayı sürdüreceğiz.

ASELSAN, 2022 enesinde tedarikçilerine 23,4 milyar TL verdi

2022 senesinde alımlarımızın yüzde 70’ini yurt içinden elde ederek tedarikçilerimize ortalama 23,4 milyar TL ödeme gerçekleştirdik. 2022 enesinde 160 farklı ürünün millileştirilmesi 
sürecini başarı ile bitirdik.

Rekorlara doymayan ASELSAN dan yeni bir başarı daha! İşte yıllık cirosu

Böylelikle son 3 senede millileştirdiğimiz ürünler ortalama 670’e yükselirken, 500 milyon ABD Dolarına yakın bir meblağın ülkemizde kalmasına vesile olduk.

2022 senesi içinde, bugüne kadar hiç satış yapılmamış 3 yeni ülkeye daha ASELSAN ürünlerinin ihracını gerçekleştirdik.

Son 4 senede ürünlerimizi kullanan ülkeler, 18 yeni ülkenin ilavesiyle 81’e erişti. Daha vvel yurt dışına hiç satışı olmamış 50 farklı ürünümüz de yine son 4 senede imzalanan yurt dışı satış sözleşmeleri ile uluslararası arenaya arz edildi. Yurt dışı bakiye siparişimiz 1 milyar dolar civarına  çıktı. 

 


Geri Dön