03 / 05 / 2024

Renault Broadway 22 yıl sonra yeniden Türkiye'de; 2023 model Broadway fiyatıyla da çok konuşulacak!

Renault Broadway 22 yıl sonra yeniden Türkiye'de; 2023 model Broadway fiyatıyla da çok konuşulacak!

Bir döneme damga vurmuş efsane otomobil Renault Broadway bir diğer adıyla da Renault 9 yeniden yollara çıkmaya hazırlanıyor. İşte otomobil piyasasında büyük bir sürpriz yaratan gelişmenin tüm detayları...




Renault Broadway'in 2023 versiyonu büyük heyecanla bekleniyor. Peki yeni Broadway'in fiyatı ne kadar olacak? İşte otomotiv sektörünü çalkalayan haberin tüm detayları...

Yılların efsanesi Renault Broadway dönüyor!

Renault Broadway, Türkiye'de bir döneme damgasını vurmuştu. Tofaş'ın kuş serisinin üretildiği yıllarda Renault da Broadway ile fırtınalar estiriyordu. Türkiye'de uzun yıllardan beri aktif olarak hizmet veren Renault’un en çok tutan modellerinden biri olan Broadway, 2023’te yeniden yollara çıkmaya hazırlanıyor. 

Renault Broadway 22 yıl sonra yeniden Türkiye de; 2023 model Broadway fiyatıyla da çok konuşulacak!

İlk kez 1981 yılında üretimine başlanan Broadway Avrupa’da daha çok Renault 9 ismiyle tanınıyor. Çünkü Broadway de Renault 9 varyantlarından biri. Renault 9'un Broadway’in yanı sıra Fairway ve Spring modelleri de üretiliyordu. Fakat diğer modeller Broadway kadar popüler olamadı. 

Renault Broadway 22 yıl sonra yeniden Türkiye de; 2023 model Broadway fiyatıyla da çok konuşulacak!

1982 yılında Avrupa’da yılın otomobili seçilen efsane otomobil Renault 9, 2000 yılına kadar üretilmeye devam edildi. 2000 yılında ise üretim bandından indirildi.  İddiaya göre tam 22 yıl aradan sonra Renault Broadway yeniden yollara dönüyor. Fransa kaynaklı haberlere göre; Renault, dışarıdan Taliant ile hemen hemen aynı görüntüye sahip bir elektrikli otomobil üzerinde çalışmalar yapıyor. Bu elektrikli modelin giriş seviyesinde bir fiyatla satışa çıkacağı söyleniyor. İddiaya göre Renault bu modeli efsane otomobili Broadway'in ismiyle piyasaya sürecek.  Yani aslında elektrikli Taliant, Broadway olarak pazarda yerini alacak.
 


Geri Dön