03 / 05 / 2024

Resmî Gazete’de yayımlandı! TCMB’den kur korumalı mevduatta değişiklik

Resmî Gazete’de yayımlandı! TCMB’den kur korumalı mevduatta değişiklik

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), kur korumalı mevduat sisteminde düzenlemeye gittiğini açıkladı. Resmî Gazete'de yer alan tebliğe göre sisteme eklenecek hesaplar için uygulanan tarih sınırı kaldırılmış oldu.



ALTIN HESABINDAN DÖNÜŞÜMDE DE GEÇERLİ

Aynı kararların altın hesabından Türk lirasına dönüşüm için de geçerli olacağı aktarıldı.

Gerçek kişilerin bankalardaki altın hesabı için 28 Aralık olan tarih sınırı kalkmış oldu. Şirketlerin 31 Aralık’tan itibaren bankalarda bulunan altın hesabı Türk lirasına dönerse destek olunacak.

21 Aralık 2021 tarihinden sonra bankalarda açılan euro, dolar, altın ve sterlin hesapları da kur korumalı mevduat sistemine dâhil olabilecek.

Resmî Gazete’de yayımlandı! TCMB’den kur korumalı mevduatta değişiklik

Düzenlemeye dâhil edilen yeni hükümle kur korumalı mevduat için Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın (TCMB) belirlediği esas ve usuller kapsamında masraf ve komisyon ödenebilmesine imkân tanındı.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön