17 / 05 / 2024

Resmi Gazete’de yayınlandı! Teknolojik ürünlere iade kısıtlaması getirildi!

Resmi Gazete’de yayınlandı! Teknolojik ürünlere iade kısıtlaması getirildi!

Bugün Resmi Gazete'de yayınlanan düzenlemenin ardından artık teknolojik ürünler tüketici isteği ile iade edilemeyecek. İşte detaylar...



Sadece satın alınan ürün ayıplı mal ise iade kabul edilecek!

Yalnızca ikinci el olduğu için değil, teslim alınan ürün sıfır olsa hatta ambalajı bile açılmamış olsa yine de iade edilemeyecek. Çünkü iade isteği tüketicinin keyfi olarak cayma hakkını kullandığı durumlardan sayılacak. Fakat burada yalnızca bir istisna uygulanacak. Eğer satın alınan ürün ayıplı mal ise iade kabul edilecek. Burada da iade sürecinde kargo ücretini satın alan kişinin ödemesi gerekecek. Ayrıca iade ve değişim sürecinde tüketicinin ürünü kargoya verme süresi 14 gün olarak belirlenmiş durumda.

Kredi kartlarıyla alışverişte de bazı değişiklikler yapıldı!

Bunun yanı sıra, kredi kartı ile alışveriş yapan kişiler eğer taksit seçeneğini kullanarak bir ürün aldıysa, iade etmesi durumunda artık tüm meblağ banka tarafından tek seferde karta yatırılacak. Artık ilgili taksit tutarının her ay kart bakiyesinden düşürülüp tekrar yatırılması gibi bir durum söz konusu olmayacak. Tutarın tamamı yatırılarak kart limiti de o tutarda artırılacak. 

Yeni kararlar ne zaman yürürlüğe girecek?

Düzenlemede yer alan bankalara ilişkin bölümün 1 Ocak 2023 tarihinden itibaren geçerli olacağı bildirildi. Fakat tüketicilerin cayma hakkı, yani ürünü iade etmesine dair bölüm 1 Ekim 2022’den itibaren yürürlüğe girmiş olacak.

Apple çalışanları, şirkete karşı ayaklandı, imza kampanyası başlattı!

Apple bazı iPhone 12’leri geri çağırıyor! İşte sebebi...

Bu da oldu! FIFA 23, yanlışlıkla 1 TL'ye satışa çıktı!

 


Geri Dön