30 / 04 / 2024

Restore edilen Bostancı Mektebi Kültür Evi hizmete açıldı!

Restore edilen Bostancı Mektebi Kültür Evi hizmete açıldı!

Gaziantep Şahinbey Belediyesi tarafından restore edilerek hizmete sunulan Bostancı Mektebi’nde eğitim gören kursiyerler, yaptıkları çalışmalarla hem güzel vakit geçiriyor hem de aile bütçesine katkı yapıyor...




Gaziantep Şahinbey Belediyesi tarafından restore edilerek hizmete sunulan Bostancı Mektebi’nde eğitim gören kursiyerler, yaptıkları çalışmalarla hem güzel vakit geçiriyor hem de aile bütçesine katkı yapıyor.


Daha önceleri çatısı çökmüş, madde bağımlılarının yuvası halindeyken 8 ay gibi kısa bir sürede Şahinbey Belediyesi tarafından restorasyonu tamamlanan Bostancı Mektebi Kültür Evi’nde bilgisayar kursu, matematik kursu, mefruşat kursu, Kur’an-ı Kerim kursu, Antep işi kursu, iğne oyası kursu ve makine nakış kursu veriliyor. Kursta eğitim gören ev hanımı Şükran Oğuzhan, “Burası eski, harabe bir yerdi. Buralardan geçmeye biz korkardık. Sağ olsun Şahinbey Belediye Başkanımız Mehmet Tahmazoğlu çok emek verdi. Allah kendinden bin kere razı olsun.” dedi.


“Bostancı Mektebi Kültür Evi’ne geldiğimde huzur buluyorum” diyen Oğuzhan, “Evimde ne kadar sıkıntı, problem yaşasam buraya geldim mi unutuyorum. Burada iş yapıyoruz. Yaptığımız işleri değerlendiriyoruz. Gümrük Hanı’nda paraya dönüştürüyoruz. Bütçemize katkı oluyor. İstediğimizi, arzu ettiğimiz şeyleri alıyoruz. Eşimizden istemediğimizi biz kendi emeğimiz ile alıyoruz. Bundan da kendi adıma gurur duyuyorum. Kendi paramı kazanmak, kimseye muhtaç olmadan eşime, evime, çocuğuma katkıda bulunuyorum. Yaptığım bu işle gurur duyuyorum. Çok zevk alıyorum.” diye konuştu. 


Unutulan el sanatlarını Bostancı Mektebi Kültür Evi’nde yaşatmaya çalıştıklarını dile getiren Derya Gözbulut, “Biz unutulmaya yüz tutmuş Antep işi, kız çeyizi yapıyoruz. Para kazanıyoruz. Yaptığımız iş ile stres atıyoruz. Çocuklarımız için aşağıda okul açıldı. Çocuklarımızı oyun odasına gönül rahatlığı ile bırakıyoruz.” ifadelerine yer verdi.


Yurt Gündemi


Geri Dön