05 / 05 / 2024

Rezidans dairelerin avantaj ve dezavantajları!

Rezidans dairelerin avantaj ve dezavantajları!

Spa’sından golf sahasına, vale hizmetinden bel boy servisine kadar A+ yaşamın tüm güzelliklerini ayağınızın altına seren rezidans yaşamı her geçen gün daha fazla tercih ediliyor. Biz de bu lüks yaşamları mercek altına aldık.



Konut Satın Alma Davranışları araştırmasının son sonuçlarına göre konut satın almak isteyenlerin  yüzde 42’si rezidansları tercih ederken yüzde 30’u özellikle rezidansta yaşamak istiyor.  Bu da 10 yıl öncesine kadar sadece cemiyet ve sanat dünyasının ünlü isimleri tarafından tercih edilen rezidans yaşamının artık daha ulaşılabilir ve tercih edilir olduğunun en büyük göstergesi.


Rezidans yaşamı hayatınızı kolaylaştırmak için var


‘Ev, konut, yaşam alanı’  anlamına gelen rezidasların en önemli özellikleri iş ve şehir merkezlerine yakın olmaları ve  küçük metrekarelerde  yüksek  yaşam standartları sunuyor olmaları. Örneğin A+ bir rezidansta yaşadığınızda sizi evinizin kapısında valeniz karşılıyor, aracınızı otoparka teslim ediyor ve gerekirse bagajınızdaki paketlerinizi dairenize kadar çıkarıyor.


 Sabahleyin ise bir telefon ile ‘Aracımı hazırlayın Sebastian’ demeniz yeterli.  Peki ya evde keyif yaparken TV bozuluyor ya da banyoda LED ışıklardan biri sorun çıkarıyorsa? Hiç dert etmeyin.  24 saat hizmet veren bir resepsiyon ve teknik servis mevcut. Siz 2 kat aşağıdaki havuzda veya spa’da rahatlarken evdeki problemleriniz çoktan halledilmiş oluyor.  

 

Komşuluklardan yeni iş ortaklıkları doğuyor

 

Artık şehrin her yanına yayılan rezidansları sadece ünlüler tercih etmiyor. İstanbul Sapphire Residence Kiralama Müdürü Murat Konak “Rezidanslar artık beyaz yakalı Türk ve yabancıların aileleriyle birlikte yaşadığı yaşam alanları haline geldi.  Bunun en büyük sebebi rezidanslarda çok kısa süreli kiralama yapılmıyor oluşu ve farklı amaçla kulluanımına dair algının bitmesi. Bu yaşamı tercih edenlerin yüzde 30’u Amerikalı, Japon ve Araplar ile uluslararası firmalarda çalışan yöneticiler. Bu nedenle rezidanslarda çok fazla iş bağlantısı da yapılıyor” diyor.  İstanbul,  Ankara  ve  İzmir  gibi üç büyük kenti incelediğimizde; İstanbul için  özellikle Levent, Maslak, Mecidiyeköy, Ataşehir, Maltepe ve son dönemlerde yıldızı parlayan Maçka ve Şişli Bomonti hattını sayabiliriz. Ankara’da ise tercih edilen rezidanslar Eskişehir Yolu, Çukurambar ve Konya Yolu bölgelerinde yoğunlaşıyor. İzmir’de Alsancak ve yeni kent merkezi Bayraklı civarında yükselenler oldukça revaç görüyor.   


Avantajları


Akıllı bina özelliği var. Her şey elektronik. 

 

 24 saat güvenlik mevcut, bilginiz olmadan kuş uçmuyor.

 

24 saat teknik servis mevcut.  Elektrik, tesisat, internet mi bozuldu? Bir telefon ile kapınıza geliyorlar.  

 

Kuaförünüz ve kuru temizleme 24 saat açık.  

 

Beyaz eşya, mobilyalar, ütünüz hatta çay makineniz bile sizin için dairenizde hazır.  

 

Gürültü olmuyor. Herhangi bir şikâyette, güvenlik elemanları daire sakinlerini uyarıyor. 

 

Spora gitmek için dışarı çıkmanıza gerek yok. Yüzme havuzu, spor salonu, spa mevcut.    

 

Su ve elektrik hiç kesilmiyor. 

 

Otopark sorunu yok. Vale sizi kapıda karşılıyor, aracınızı alıp otoparka bırakıyor. Her sabah bir telefonunuzla sizin için hazırlıyor.  

 

Hastane, alışveriş merkezlerine çok yakın. Çoğunda asansörle inecek kadar yakın. 




Kİmler tercih ediyor?


Rezidansları en çok sanat, spor, iş ve siyaset dünyası tercih ediyor.

 

Zorlu Center: Seda Sayan 

 

İstanbul Sapphire Residence: Sinan Akçıl 

 

Ritz Carlton Residence: Baran Süzer

 

Maçka Residence: Wesley Sneijder, Selçuk İnan, Asena Erkin

 

MASHATTAN: Çağla Kubat 

 

Polat Towers:  Ece Erken

 

Sinpaş Lagün: Kıvanç Tatlıtuğ



Dezavantajları


Aylık aidatlar bir hayli yüksek. Kiranın yüzde 25 - yüzde 30’u oranında bir aidatı gözden çıkarmalısınız.

 

Balkon kavramını unutun. 

 

Rezidans yaşamı dostlarca çok merak ediliyor. Sürekli size uğrayacak insanlar yüzünden  ‘Evimde bir kafamı dinleyemedim’ demeniz çok olası.

 

Bu yaşama alıştıktan sonra apartman yaşamına dönememe olasılığınız çok yüksek. Bu lükse çabuk alışılıyor.



Bugün Gazetesi


Geri Dön