20 / 07 / 2024

Rezidans yaşamı orta gelir grubuna hitap eder hale geldi!

 Rezidans yaşamı orta gelir grubuna hitap eder hale geldi!

Geçmişte sadece otellerin yanında yer alan yaşam alanlarında, sınırlı sayıda yabancı üst düzey yöneticilere rezidans hizmeti verilirdi




Geçmişte sadece otellerin yanında yer alan yaşam alanlarında, sınırlı sayıda yabancı üst düzey yöneticilere rezidans hizmeti verilirdi. Ancak son dönemde bu hizmetler, artık İstanbul'un her semtinde yükselen rezidans projelerinde orta kesime de hitap eder hale geldi. Ekonominin büyümesi, modernleşme ve bununla birlikte kentlerdeki sosyal değişim insanların yaşam biçimlerine de yansıyor. Yükselen yeni rezidans projeleri şöyle sıralanıyor:

Mall Of İstanbul
Torunlar Gayrimenkul'ün rezidans, ofis ve otel olarak tasarlanan karma kullanım projesi olarak inşa ediliyor. Mail Of İstanbul'da 115 adet ofis bulunuyor. İkitelli'de Mahmutbey Gişeleri’ne komşu konumda yer alan projede ofis fiyatları 524 bin liradan başlıyor. Projede ofis kısmında ticari ünitelere özel dev bir alışveriş merkezi hayata geçiriliyor.

Brandium Ataşehir
Emay İnşaat ile Erko Grup ortaklığıyla İstanbul Ataşehir'de hayata geçiriliyor. Brandium projesinde fiyatları 217 bin liradan başlayan dairelerin Aralık 2013'te sahiplerine teslim edilmesi planlanıyor. Brandium Ataşehir, 1150 daire, 340 oda kapasiteli 5 yıldızlı otel, 2 bin kişilik kongre merkezi ve alışveriş merkezi yer alıyor.

İstwest
Boyner Holding ve Fer Yapı ortaklığının İstanbul Bahçelievler'de hayata geçirdiği proje, Mayıs 2013'te teslime başlayacak. Daireler 196 bin liradan başlayan fiyatlarla satışa sunuluyor. 14 adet bloğun yer aldığı proje 40 adet residence, 512 adet konut ve 73 adet ticari ünite kapasiteli Istwest Meydan'dan meydana geliyor. Daireler 196 bin lira ile 1 milyon 133 bin lira arasındaki fiyatlarla satışa sunuluyor. Yüzde 1 peşinatla ev sahibi olunabilen projede 'Şimdi Al 18 Ay Sonra Ödemeye Başla’ kampanyası bulunuyor.

Dalga Kule
DAP Yapı tarafından Maltepe Dragos'ta hayata geçiriliyor. 22 katlı 2 blokta 369 daireden oluşuyor. Daireler 217 bin liradan başlıyor. Yüzde 30 peşinatla ev sahibi olunabilirken, yüzde 70'lik tutar DAP Yapı öz kaynaklarıyla 36 aya kadar vadelendirilebiliyor. Daireler Mart 2014'te teslim edilecek. Her iki bloğun da dokuzuncu katında kafe ile kahvaltı salonlarının yer aldığı projenin sosyal olanakları arasında açılır-kapanır yüzme havuzu, yürüyüş parkuru, koşu parkuru ve fitness center yer alıyor.

Batışehir
Ege Yapı Group’un, Emlak Pazarlama İnşaat AŞ,  TOKİ  ve Emlak Konut GYO tarafından hayata geçirilen projesi, Bağcılar’da yer alıyor. Projede 3 bin konut, rezidans, bir şehir oteli, ofisler, eğitim kompleksi, açık alışveriş çarşısı, kulüp binası, açık ve kapalı yürüyüş - koşu -gezi parkurları ve spor salonları yer alacak. Proje 2014 sonunda tamamlanacak. Daire fiyatları 175 bin liradan başlıyor, bir milyon 173 bin liraya kadar çıkıyor.

Koru Florya
Aydınlı, Arke, Metal Yapı Konut, Vizyon Life ve TOKİ ortaklığının Florya'da hayata geçirdiği projenin Ağustos 2013'te teslim edilmesi planlanıyor. 42 bin 425 metrekare alan üzerinde yükselen, 6 katlı 7 bloktan meydana gelen projede 298 daire yer alıyor. Alanları 162 metrekare ile 483 metrekare arasında değişen konutlar ‘Aile Reziadansı' konseptiyle tasarlandı. Dairelerin fiyatları 893 bin 551 lira ile 4 milyon 255 bin lira arasında değişiyor.

Aquila Kartal
(EGMA) tarafından hayata geçirilen projede, peyzaj alanlarında koşu ve yürüyüş parkurları, çocuk oyun alanları, reflekte havuzları, bahçe içinde kafeterya alanları bulunuyor. Aquila Kartal İstanbul, 31 konut katı, 4 loft katı, 1 teknik kat, 1 sosyal kat, 2 otopark katı olmak üzere 39 kattan oluşuyor. Projede 300 rezidans, 7 penthouse ve 4 loft daire de yer alıyor. Fiyatlar 190 bin TL'den başlıyor. Proje Nisan 2013'te teslim edilecek.

Crown Deluxe
Bahçeşehir’de Babacan Yapı tarafından inşa ediliyor. Projede 18 ay taksit ödemeden, 0 peşinatla rezidans daire sahibi olma imkanı sunuluyor. Ödemeler 19'uncu ayda başlıyor. 400 rezidans daire ve 40 alışveriş ünitesinden oluşan proje TEM Otoyolu gişelerine bağlantı yolunda yer alıyor. Projenin satıştaki birinci etap fiyatlan 163 bin liradan başlıyor.

Posta
 


Geri Dön