04 / 05 / 2024

Riskli yapı yıkım süresi 2022 ne kadar?

Riskli yapı yıkım süresi 2022 ne kadar?

Oturulan yapının riskli olarak belirlenmesi halinde yıkım için kendilerine belli bir süre veriliyor. Peki, riskli yapı yıkım süresi 2022 ne kadar?



RİSKLİ YAPI YIKIM SÜRESİ 2022 NE KADARDIR?

Riskli yapı olarak tapu kütüğüne kaydedilen taşınmazların maliklerine, 60 (altmış) günden az olmamak üzere süre verilerek riskli yapıların yıktırılması istenilir.

Riskli yapı yıkım süresi 2022 ne kadar?

Riskli yapıların 60 (altmış) günlük süre içinde maliklerince yıktırılıp yıktırılmadığı, İdarece mahallinde kontrol edilir ve riskli yapı, malikleri tarafından yıktırılmamış ise, yapının idarî makamlarca yıktırılacağı belirtilerek ve otuz günden az olmak üzere ek süre verilerek tebligatta bulunulur. 

Bu süre sonunda da riskli yapıların maliklerince yıktırılmaması halinde, hak sahiplerinin de görüşü alınarak riskli yapılara elektrik, su ve doğal gaz verilmemesi ve verilen hizmetlerin durdurulması ilgili kurum ve kuruluşlardan istenir. Riskli yapıların insandan ve eşyadan tahliyesi ve yıktırma işlemleri; mülkî amirler tarafından sağlanacak kolluk kuvveti desteği ile İdarece yapılır veya yaptırılır.
 


Geri Dön