19 / 05 / 2024

Rus petrolü tedirgin etti! Bakanlar toplanıyor

Rus petrolü tedirgin etti! Bakanlar toplanıyor

G7 maliye bakanları 2 Eylül Cuma günü düzenlenecek olan toplantıda, Rus petrolüne tavan fiyat uygulamasını görüşeceklerini bildirdi.



Savaş nedeniyle Rusya’ya uygulanan yaptırımların ardından artan fiyatlar nedeniyle G7 maliye bakanları bir araya geliyor. G7 maliye bakanları 2 Eylül Cuma günü düzenlenecek olan toplantıda, Rus petrolüne tavan fiyat uygulamasını görüşeceklerini bildirdi.

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi Stratejik İletişim Direktörü John Kirby, Beyaz Saray muhabirlerine yaptığı açıklamada ülkenin dış politika gündemine değindi. Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi Stratejik İletişim Direktörü John Kirby Zoom üzerinden gerçekleştirdiği toplantıda Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’i ‘petrolü silah olarak kullanmakla’ suçladı.

Kirby, aynı zamanda toplantıda Uluslararası Enerji Ajansının, Batı'nın  uyguladığı yaptırımlara rağmen Rusya'nın petrol gelirinin yüzde 40 arttığını konu alan raporunu değerlendirdi.

RUSYA AVRUPA’YA ENERJİYİ KESTİ

Rusya'nın yaptırımlardan dolayı Avrupa'ya enerjiyi kestiğini belirten Kirby, "ABD, Avrupa'ya yönelik petrol üretimini arttırmanın yollarını aramayı sürdürüyor." dedi.

Rus petrolü tedirgin etti! Bakanlar toplanıyor

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön