20 / 07 / 2024

Rus petrolü tedirgin etti! Bakanlar toplanıyor

Rus petrolü tedirgin etti! Bakanlar toplanıyor

G7 maliye bakanları 2 Eylül Cuma günü düzenlenecek olan toplantıda, Rus petrolüne tavan fiyat uygulamasını görüşeceklerini bildirdi.




ENERJİ BAKANLARI DA TOPLANACAK

Ayrıca Avrupa Birliği’ne bağlı olan ülkelerin enerji bakanları da enerji fiyatlarındaki artışları değerlendirmek üzere Eylül ayında toplanacak. Doğal gaz ve elektrik fiyatlarındaki hızlı artışın görüşüleceği toplantı 9 Eylül’de gerçekleştirilecek. AB enerji bakanlarının planlı olması gereken toplantısı 11-12 Ekim tarih aralığında Prag'da gerçekleştirilecekti.

Rus petrolü tedirgin etti! Bakanlar toplanıyor

ENERJİ PİYASASINA MÜDAHALE

AB Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen ise yaptığı açıklamada, Avrupa elektrik piyasasının gidişatına yönelik acil durum müdahalesine hazırlandıklarını bildirdi.

 “PİYASA DONDU DÜZELTMEMİZ LAZIM”

Elektrik piyasasının 30 sene boyunca Avrupalılara hizmet verdiğini ve enerji fiyatlarını aşağı çektiğini belirten Sikela, "Şimdi enerji piyasasının gerektiği gibi çalışmadığını kabul etmeliyiz. Piyasa dondu ve bu nedenle onu düzeltmemiz gerekiyor." ifadelerini kullandı.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön