12 / 05 / 2024

Ruslar çanta dolusu parayla Türkiye'ye akın ediyor! Aynı günde en az 4 konut alıyorlar! 

Ruslar çanta dolusu parayla Türkiye'ye akın ediyor! Aynı günde en az 4 konut alıyorlar! 

Ruslar çanta dolusu paralarla Türkiye'ye akın ediyor. Türkiye'deki konut alımlarını da hızlandıran Rus vatandaşlar, aynı günde en az 4 konut alıyorlar...



10 KONUTTAN 7'SİNİ RUSLAR ALIYOR 

İstanbul merkezli emlak şirketi Golden Sign’ın CEO’su Gül Gül, konuya ilişkin dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Bazıları oligark olan Rus zenginlerin, Türkiye'de vatandaşlık alabilmek amacıyla aynı anda 4 konut satın aldığının altını çizdi. 

”Şu anda 10 daire satıyorsak, 6 veya 7 tanesini Ruslar alıyor” diye konuşan Gül, daha çok nakit ya da altınla ödeme yapıldığını vurguladı. 

Ruslar çanta dolusu parayla Türkiye ye akın ediyor! Aynı günde en az 4 konut alıyorlar! 

Açıklanan resmi rakamlara göre, TCMB Mart ayının ortasında yalnızca 2 gün içinde, yurtiçindeki bankalarla olan swap işlemleri aracılığıyla 3 milyar dolar elde etti. Ekonomist Ömer Gencal, bu paraların Rus vatandaşlardan geldiğinin altını çizere, Rusların Türkiye'yi güvenli bir liman şeklinde gördüklerinin altını çizdi. 

Sözcü'de yer alan habere göre; pek çok ülke gibi Türkiye’de de "altın pasaport" veya "altın vize" şeklinde isimlendirilen vatandaşlık için yatırım programı bulunuyor. Bu program kapsamında, en düşük 250 bin dolarlık gayrimenkul satın alan ve en az 3 sene elinde tutan yabancı yatırımcılar vatandaşlık almaya hak kazanıyor. 

Ruslar İstanbul'a akın etti! Nakit, altın ve kripto ile gayrimenkul alıyorlar!

Motorine indirim kapıda! Akaryakıt fiyatları kaç TL oldu? İşte Petrol Ofisi, Opet, Total ve BP 9 Nisan fiyat listesi...

Dünya bunu konuşuyor! Rus rublesi değerlendi; gerçek mi yapay mı?


Geri Dön