05 / 05 / 2024

Rusların konuttaki yeni rotası İstanbul ve İzmir!

Rusların konuttaki yeni rotası İstanbul ve İzmir!

Rusya'nın Ukrayna'yı işgalinin ardından uygulanan yaptırımların Rus yatırımlarındaki rotaya yansıyacağı belirtiliyor. RTİB Başkanı Naki Karaaslan, Rusya'nın özellikle konut yatırımlarındaki yeni bölgelerinin İstanbul ve İzmir olacağını vurguladı. 



Batı'nın Rusya'ya yönelik hayata geçirdiği yaptırımların ardından Türkiye'de farklı bir harekete neden oabileceğine dikkat çeken Karaaslan, "Rusya'da Batı'ya karşı soğuk bir bakış açısı var. Bu savaş bitse de artık devam edecek. Yaptırımlar Rusları zor durumda bıraktı. Avrupa'da çok farklı yatırımları var ama ben özellikle konut alımlarında Avrupa'dan İstanbul ve İzmir'e bir geçiş olacağını düşünüyorum. Önümüzdeki yıllardan itibaren Ruslar konut almak için İstanbul ve İzmir'i tercih edecek" açıklamasında bulundu.

Rusların konuttaki yeni rotası İstanbul ve İzmir!

Ruslar üçüncü sırada

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan resmi rakamlara göre; 2021'de Türkiye genelinde yabancılara 58 bin 476 konut satışı yapıldı ve bu satış rakamında 2020'ye göre yüzde 43.5 oranında yükseliş kaydedildi. Rakamlara bakıldığında, İran vatandaşlarının 10 bin 56 adet, Irak vatandaşlarının 8 bin 661 adet, Rusya vatandaşlarının 5 bin 379 adet, Afganistan vatandaşlarının 2 bin 762 adet ve Alman vatandaşlarının da 2 bin 358 adet konut aldığı belirlendi.

Bu çerçevede yalnızca Aralık'ta İran vatandaşlarının 1.462 tane, Irak vatandaşlarının 1.039 tane ve Rusya vatandaşlarının 885 adet konut aldığı görüldü. 


Geri Dön