27 / 04 / 2024

Rusya doğal gaz kartını açtı! Vanayı kapatma kararı aldı

Rusya doğal gaz kartını açtı! Vanayı kapatma kararı aldı

Rusya, Ukrayna savaşı nedeniyle kendisine cephe alan Avrupa ülkelerine karşı elindeki en güçlü silahlardan biri olan doğal gaz kartını masaya sürdü. bu kapsamda Polonya'ya yapılan gaz sevkiyatının yapıldığı vana kapanacak.



Rusya’nın bu sabahtan itibaren Polonya'ya gaz akışını durduracağını bildirdi.

Ukrayna’ya yönelik saldırıları nedeniyle yaptırım uygulayan ve Ukrayna’ya silah desteği sağlayan Polonya, Rusya tarafından “dost olmayan ülkeler” statüsüne alınmıştı.

Gazprom ise, 31 Mart'ta açıklanan ve “dost olmayan ülkelerin” Rus gazı için ruble olarak ödeme yapması koşulunu getirmesi sonrası Polonya'da devlete ait petrol ve gaz şirketi PGNiG, Rus gazı için Ruble cinsinden ödeme yapmayı reddetti.

PGNİG, Ruble cinsinden ödeme yapmayı reddetmesi sonrası Gazprom sabah Yamal-Avrupa doğal gaz boru hattı üzerinden yaptığı gaz akışını keseceğini açıkladı.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön