03 / 05 / 2024

Rusya savaşta başarılı olan askerlere Moskova ve Kırım'da ücretsiz arsa verecek! 

Rusya savaşta başarılı olan askerlere Moskova ve Kırım'da ücretsiz arsa verecek! 

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Ukrayna'da savaşa katılarak üstün liyakat ödülü alan ve gazi olan askerlere Moskova bölgesi, Kırım ve Sivastopol'de ücretsiz arsa verilmesine ilişkin tavsiye kararını imzaladı. İşte ayrıntılar..



Rusya ve Ukrayna arasındaki savaş 24 Şubat 2022'de Rusya devlet başkanı Vladimir Putin'in Ukrayna'da "özel bir askerî operasyon" ilan etmesiyle başladı ve hala devam ediyor. 

Savaşın ilk günlerinden itibaren Kiev'i hedef alan fakat haftalarca süren kuşatmaya rağmen kenti düşüremeyen Rusya, doğuya yönelmişti. Burada bir süredir savunma pozisyonunda olan Rusların Herson'dan çekilmesinin ardından savaş yeni bir evreye girmiş oldu.

Bu gelişemelerin yanı sıra, ünü Rusya sınırlarından taşan, Rus komutan, geçtiğimiz günlerde çarpıcı açıklamasıyla gündeme gelmişti. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in emri ile başlayan savaş son sürat devam ederken; Rus komutan Igor Girkin'in Rusya'nın 'stratejik bir yenilgi' aldığına ilişkin açıklaması bomba etkisi yarattı. 

Rusya savaşta başarılı olan askerlere Moskova ve Kırım da ücretsiz arsa verecek! 

Rusya ile Ukrayna arasındaki savaş dünya genelinde başta petrol, döviz kuru olmak üzere tüm alanları etkiledi. 

Rusya ve Ukrayna arasındaki savaş, iki ülke vatandaşlarının Türkiye'den aldıkları konutların sayısını da artırdı. Savaşın başladığı şubatta Ruslar Türkiye'den 509 konut satın alırken, Haziran'da bu rakam 1.887'ye ulaştı. Savaşın başladığı şubatta Ukraynalılar Türkiye'den 111 konut satın alırken, Haziran'da 301 ile bu rakam senenin en yüksek seviyesine ulaştı.

Geçtiğimiz senenin mart-kasım döneminde 946 konut alan Ukraynalılar, bu senenin aynı döneminde 2 bin 55 konut satınaldı. Böylelikle savaşın sürdüğü mart-kasım döneminde Ukrayna vatandaşlarının aldıkları konut sayısı yıllık bazda 2,2 katını gördü. 

Gram altın 1.100 TL oldu! Bir sonraki net rakam hemen açıklandı! Altın Kahini İslam Memiş son noktayı koydu! 

Avrasya Tüneli’nden 6 yılda kaç araç geçti? Herkesin merak ettiği o rakam açıklandı!

Los Angeles'ta yaklaşık 40 bin evsiz otellere yerleştirilecek!

Borsa İstanbul resmen duyurdu! 2023'te BIST 30, BIST 50, BIST 100 endekslerine girecek şirketler belli oldu!

 


Geri Dön