28 / 04 / 2024

Rusya-Ukrayna savaşı Türkiye ekonomisini nasıl etkiler?

Rusya-Ukrayna savaşı Türkiye ekonomisini nasıl etkiler?

Rusya'nın dün başlayan Ukrayna işgali küresel piyasalardan enerji fiyatlarına ve uluslararası yaptırımlara kadar geniş çapta ekonomik sarsıntılara sebep olabileceği düşünülüyor. Tüm uzmanlar, Türkiye ekonomisinin bu krizden tüm yönleriyle olumsuz etkilenebileceğini söylüyorlar.



2021'de devam eden kuraklık, Türkiye'nin buğday üretiminin yaklaşık yüzde 14 azalmasına neden oldu. Turksrus.com haber sitesinin Rusya'nın Federal Gümrük Servisi'nin açıklamasından derlediği bilgilere göre, Türkiye'nin Rusya'dan tarım ürünleri ihracatı, 2021'de rekor kırdı ve Türkiye, daha önce Rus tarım ürünlerinin en büyük müşterisi olan Çin'i de geride bırakarak liderliğe oturdu. 

Rusya-Ukrayna savaşı Türkiye ekonomisini nasıl etkiler?

Rusya'nın Ukrayna işgalinde kısa süre önce açıklama yapan Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB) Başkanı Erdal Eren, Rusya ve Ukrayna'nın hem müteahhitlik hem de turizm açısından Türkiye'nin çok önem verdiği iki ülke olduğunu söyledi. 

Eren, "Şu anda Rusya'da yaklaşık 21 milyar dolar değerinde 150 projenin devam ettiğini, Ukrayna'da da yeni aldıkları 3 milyar dolarlık projenin bulunduğunu" ifade etti. 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön