14 / 05 / 2024

Rusya’da darbe girişimi Türkiye’ye bilet fiyatlarını patlattı!

Rusya’da darbe girişimi Türkiye’ye bilet fiyatlarını patlattı!

Rusya’dan ayrılmak isteyenlerin yoğun talep göstermesi üzerine bilet fiyatları adeta uçuşa geçti. Uçak bileti fiyatlarının 100 bin TL’yi aştığı belirtiliyor.



Yaklaşık bir yıldan bu yana Rusya ve Ukrayna arasında devam eden savaş nedeniyle tedirgin olan Rus vatandaşları ise buna rağmen daha güvenli bir bölgeye gitme arzusu taşıyor.

TGRT Haber’in haberine göre, devam eden çatışmalara Wagner’in darbe girişimi de eklenince pek çok Rus vatandaşı ülkeden ayrılarak Türkiye’ye gitmek için bilet arayışına girdi.  Ülkeden ayrılmak isteyenler,  öncelikli olarak tatillerde geldikleri için aşina oldukları Türkiye’ye ulaşmak istiyor.

ANTALYA UÇUŞLARININ FİYATI 100 BİN TL’Yİ AŞTI

Rusların tatil tercihlerinde yoğun ilgi gösterdiği Türkiye'ye uçuş için bilet fiyatları ise son gelişmelerden etkilenmiş görünüyor.

Geçtiğimiz haftalarda istikrarlı bir fiyat çizgisi izleyen Türkiye’ye uçak yolculuğu,  Ruslardan gelen yoğun talep doğrultusunda  birden artış gösterdi.  Talepteki artış fiyatlarda da yansıdı ve uçak biletlerine yüksek zam gelerek, Moskova’dan Antalya uçuş fiyatı 106 bin TL’yi aştı.

Rusya’da darbe girişimi Türkiye’ye bilet fiyatlarını patlattı!

RUSLARIN EN SEVDİĞİ TURİZM DESTİNASYONU

Rusya Seyahat Endüstrisi Birliği (RST) tarafından paylaşılan verilere göre, Rusların 2023  yılında en çok tercih ettikleri tatil destinasyonlarının başında Türkiye geliyor.

RST’nin açıklamasına göre,  yapılan yurt dışı tur satışlarının yüzde 35 ila yüzde 65’ini Türkiye turları oluşturuyor.

Bu yılın ilk aylarında otel fiyatlarındaki yükseliş kaynaklı olarak Türkiye’ye yapılan paket tur satışlarında düşüş yaşanmasına rağmen, içinde bulunduğumuz Haziran sonu verilerine göre Türkiye destinasyonu taleplerde yine yükselmeye başladı ve ilk sıraya yerleşti.

Rusya’da darbe girişimi Türkiye’ye bilet fiyatlarını patlattı!

RST Başkan Yardımcısı Dmitry Gorin tarafından yapılan değerlendirmede,  2022 yılının yoğun sezonunda  Türkiye’nin çeşitli tatil noktalarına haftalık olarak 750 uçuş yapıldı. 2023 yılı itibarıyla 22 farklı Rus kentinden  İstanbul,  Alanya, Ankara, Bodrum, Antalya, Dalaman ve İzmir gibi kentlere haftalık bazda en fazla 1200 uçuş yapılmasına yönelik anlaşmaya ulaşıldı.

Sosyal medyada gündem olmuştu! Tarım Bakanı Yumaklı’dan ferahlatan açıklama: Et ürünlerinde taviz yok!

Kurbanda Tarım İşletmeleri indirimi! Yüzde 20 daha ucuza satılıyor!

İsviçre 85 bin işçi alacak!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön