01 / 07 / 2024

Sadık Özkasap: İZBAN-MAN projesini destekliyoruz!

Sadık Özkasap: İZBAN-MAN projesini destekliyoruz!

TCDD İzmir Bölge Müdürlüğü ile İzmir Büyükşehir Belediyesi arasında kurulan İZBAN A.Ş 'nin faaliyet alanının Manisa 'ya uzanması için yapılan girişimler kentte heyecanla karşılandı...




İzmir'de hizmet veren İZBAN A.Ş'nin faaliyet alanının Manisa'ya uzanması için yapılan girişimler kentte heyecan yarattı


İZBAN A.Ş'nin İZBAN-MAN olabilmesi için  İzmir  Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'ndan gelecek yanıtı bekleyen Manisalılar, projenin yerel seçimlerden önce açıklanmasını istedi. Hattın Menemen'den Muradiye'yi geçerek Manisa'ya ulaşması başta Celal Bayar Üniversitesi (CBÜ) Rektörlüğü'nde sevinç yarattı. CBÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Pademirli, "İZBAN'ın Manisa'ya CBÜ istikameti üzerinden gelmesi bizim için memnuniyet verici. Mevcut tren yolu kullanılarak kente gelecek olan banliyö sistemi için biz de gerekeni yapmaya hazırız. Burada tek isteğimiz Muradiye bölgesine istasyon kurulması. Böylece öğrencilerimiz de güvenli ve rahat bir ulaşım sistemine kavuşur" dedi. 



NE DEDİLER?

Esnaf umutlu 

Manisa Esnaf ve SanatkOdaları Birliği Başkanı Hasan Geriter, hemşerilerini İZBAN-MAN seferber olmaya çağırdı. Geriter, "Manisa, Ege'nin parlayan değeri. Sadece CBÜ'de 30 binin üzerinde öğrenci var. Banliyö hattının kente gelmesi ve buradan da uzayarak ilçelere ve beldelere yönelmesi esnafımız açısından da çok olumlu. Kente İzmirlilerin gelmesi, Manisalıların oraya gitmesi bir sirkülasyon oluşturur. Biz buna olumlu bakıyoruz" diye konuştu. 


Manisa'nın geleceği

CHP Manisa Milletvekili ve Manisa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Özgür Özel, İZBAN hattının Manisa'ya gelmesinin kendi projeleri arasında yer aldığını söyledi. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ile görüşüp proje ortağı olmaya hazır olduklarını anlatan Özel şöyle konuştu: "Biz göreve gelelim ya da gelmeyelim bu proje büyüyen Manisa'nın geleceği. Kentte mutlaka bir mutabakat sağlanmalı ve göreve gelecek olan başkan İZBAN A.Ş'ye ortak olmalı. Hem TCDD hem de İzmir Büyükşehir Belediyesi konusunda gerekli görüşmeleri yapmaya hazırım. Göreve gelirsem atacağım ilk imza iZBAN'la ilgili olacak." 


Çelik: Destekliyoruz

AK Parti'nin Belediye Meclisi Grup Başkan Vekili ve Şehzadeler Belediye Başkan Adayı Ömer Çelik, "Bu projeyi Büyükşehir Belediye Başkan adayımız Hüseyin Tanrıverdi ile birlikte destekliyoruz. Özellikle Ulaştırma eski Bakanı Binali Yıldırım'ın seçimi kazanmasıyla bu proje mutlaka hayata geçirilecek. İZMAN hattı Turgutlu'ya kadar gidecek. Manisa'nın kalkınması için bu şart" diye konuştu.


"Bulunmaz fırsat"

Manisa Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Dr. Sait Türek, İZBAN'ın Manisa ayağının kent ve OSB için bulunmaz nimet olduğunu söyledi. Türek, "MOSB'deki fabrikalarda çalışanların büyük kısmı İzmir'den geliyor. 3 milyon metrekare daha büyüteceğimiz OSB'ye ulaşımın İzmir yönünden İZBAN sistemiyle yapılması hem çalışanlarımız adına hem de Manisalılar adına bizi çok sevindirir. Manisa'nın önünü açacak bir proje" dedi. 


"Rahatlık getirir"

Manisa Ticaret Borsası Başkanı Sadık Özkasap da, projenin Manisa ayağını desteklediklerini söyledi. Bu proje ile Manisa'da karayollarının rahatlayacağını, İzmir'den Manisa'ya günlük olarak gelen en az 5 bin öğrencinin nefes alacağını ve üretici için tren hattının çok olumlu olacağını anlatan Özkasap, "Bu aslında Manisalının arayıp da bulamadığı bir şey. Bu konuda yetkililer, ilgililer ve biz STK'lar hemen devreye girmeliyiz. Geç kalınmadan, konu sıcak ve gündemdeyken İzban olayı bitirilmeli" dedi. 



Yeni Asır




Geri Dön