29 / 04 / 2024

Şafak Çak hakkında savcılığa dolandırıcılık başvurusu!

Şafak Çak hakkında savcılığa dolandırıcılık başvurusu!

Ünlü mimar Şafak Çak'ın hakkında suç duyurusunda bulunuldu. Ayakkabı sektöründe faaliyet gösteren iş adamı Mehmet Ali Ö., Çak’ın, 1 milyon liraya yakın para almasına rağmen evin iç mimarisi ile ilgili hiçbir işi yapmadığını iddia etti.



Şafak Çak, ünlü isimlerin mimarı olarak biliniyor. İş adamı mehmet Ali Ö., Şafak Çak ve eşi hakkında "nitelikli dolandırıcılık" iddiası ile Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu.  Suç duyurusunda, Çak’ın, 1 milyon liraya yakın para almasına rağmen evin iç mimarisi ile ilgili hiçbir işi yapmadığı öne sürüldü. "Ödemelerini eksil yaptılar" diyen Şafak Çak ise iddiaları kabul etmedi. 


6 ay içinde teslim edilecekti

Ayakkabı sektöründe faaliyet gösteren iş adamı Mehmet Ali Ö.’nün suç duyurusunda şu bilgiler yer alıyor; Florya'da yer alan dubleks dairenin içini yeniden yaptıkmak için Şafak Çak ile temasa geçildi. Taraflar, yapılacak işleri, teslim tarihi, ödenecek tutar gibi detaylar için 8 Ocak 2015’te sözleşme imzaladı. işin bedeli 1 milyon TL olarak belirlendi. Ancak iddiaya göre, Çak, çeşitli gerekçeler sunarak yapılacak işleri uzun süre erteledi.


Şafak Çak: İddialar gerçek dışı

 Hürriyet Gazetesi'nden Dinçer Gökçe'nin haberine göre, mimar Şafak Çak iddiları kabul etmedi. Çak, "İddiaların tamamı gerçek dışı. Karşı taraf sözleşmenin hükümlerine uymadı. Ödenmeyen senetleri oldu. Bu senetler de protesto oldu. Evde yaptığımız bir dizi iş var. Bütün bunlar mahkeme eli ile de tespit edilebilir" dedi. 


Ödeme evrakları elimizde

İş adamı Mehmet Ali Ö.'nün avukatı  935 bin TL ödeme yaptıklarına ilişkin evrakları ellerinde olduğunu ifade etti. 
 


Geri Dön