14 / 05 / 2024

Sağlık Bakanı'ndan son dakika uyarısı! Hastanelerin yüzde 25'i kapanabilir!

Sağlık Bakanı'ndan son dakika uyarısı! Hastanelerin yüzde 25'i kapanabilir!

Almanya Sağlık Bakanı Karl Lauterbach'dan son dakika uyarısı geldi. Hastanelerin yüzde 25'i kapanabilir... İşte konu ile ilgili son dakika detayları...



İşte Almanya Sağlık Bakanı Karl Lauterbach'in Alman Bild gazetesine verdiği röportajda yer alan o açıklamalar...

Almanya Sağlık Bakanı Karl Lauterbach, Alman Bild gazetesine verdiği röportajda, Almanya'da planlanan tartışmalı hastane reformunun, yapı ve finansal olarak zor durumda olan pek çok hastanenin hayatta kalmasını sağlayacağını dile getirdi.

Yaptığı son dakika açıklamasında Alman sağlık sistemi için söz konusu reformun aciliyetine değinen Almanya Sağlık Bakanı Karl Lauterbach, Hastanelerde kontrolsüz bir iflasın başlangıcında olduklarını söyledi.

Almanya Sağlık Bakanı Karl Lauterbach açıklamasında "Reform olmadan hastanelerin yüzde 25'i muhtemelen iflas edecek." ifadelerini de kullandı.

Tüm dünyadaki dengeleri alt üst eden koronavirüs salgınının çoğu ülkede olduğu gibi Almanya'da da sağlık hizmetleri, çalışanlar ve hastaneler üzerinde büyük bir baskı oluşturduğunu dile getiren Almanya Sağlık Bakanı Karl Lauterbach, söz konusu bu baskının Rusya-Ukrayna savaşı sonrası ortaya çıkan enerji kriziyle daha da arttığını söyledi.

Sağlık Bakanı ndan son dakika uyarısı! Hastanelerin yüzde 25 i kapanabilir!

Konu ile ilgili olarak verilen son dakika detaylarına göre, Almanya'daki toplamda 1.900 hastanenin yüzde 60'lık kısmının büyük mali sorunlarla karşı karşıya kaldı. Paylaşılan bilgilere göre, hastanelerdeki ekipmanların eski olması nedeniyle personel eksikliğinden, acil servislerde bekleme sürelerinin çok uzun olmasından, tedavi kalitesinin gittikçe düşmesinden ve çok fazla olan bürokrasiden de şikayet ediliyor.

Paylaşılan bilgilere göre, Almanya'da planlanan ve büyük tartışmalara sebep olan hastane reformu ile hastanelerin finansman ve yapısının yeniden düzenlenmesi hedefleniyor.

Söz konusu bu reforma göre, hastaneler artık yalnızca tıbbi vaka sayısına göre finanse edilmeyecek. Yaşanan bu durum da hastaneler üzerindeki finansal baskıyı azaltmış olacak. Hastanelerin 3 kategoriye ayrılması hedefleniyor.

Yine paylaşılan detaylara göre, kliniklerin belirli tedavilerde uzmanlaşarak hastaların daha kaliteli bir tedavi alması da planlanıyor.

Avro Bölgesi'nde işsizlik Nisan ayında yüzde 6,5 seviyesine geriledi!

Aile Bakanlığı'ndan şimdi de Haziran 2023 müjdesi geldi! Tek bir seferlik 7 bin 500 TL yardım verilecek! Mutlaka alın!

ABD Merkez Bankası'nın para politikasına ilişkin belirsizlikler piyasaları de zorluyor!


Geri Dön