27 / 04 / 2024

Sağlık Bakanlığı emekli hekimleri yeniden göreve alacak! Başvurular başlıyor!

Sağlık Bakanlığı emekli hekimleri yeniden göreve alacak! Başvurular başlıyor!

Doktor atamalarında kadroları boş kalan Sağlık Bakanlığı, üçüncü kez ilan verdi. 65-72 yaş arası emekli hekimler için kura hazırlığı başladı. 



İki kez hekim ataması yapılmasına rağmen kadroların boş kalması ile üçüncü kez atama kurası için artık talep toplanamıyor. Genç hekimlerin  Avrupa’ya gitmesiyle, 65-72 yaş arası hekimler için de ikinci kez kuraların açıklanması bekleniyor. 

İLK İLANDA 39 ATAMA YAPILDI!

Sağlık Bakanlığı tarafından  2023 yılında açtığı ilk ilanda 2 bin 669 kişilik uzman tabip kadrosuna sadece 39 atama oldu. Tüm alanlarda toplam 19 bin 252 kişilik kadro açılmasına rağmen 6 bin 792 kişinin ataması gerçekleşti.

Cumhuriyet Gazetesi'nde yer alan habere göre; boş kalan kadrolardan dolayı bakanlık, ikinci kez kadro ilanı verdi.  İkinci kadro ilanında 19 il için kadro açıldı ve 2 bin 739 kadrodan 774’ü tercih edildi.

Adıyaman’da 36 branşta açılan 114 kişilik hekim kadrosuna, Kilis’te ise 27 kişilik kadroya kimse başvuru yapmadı. Hatay’da 213 kadroya 23, Malatya’da 81 kadroya 3, Kahramanmaraş’ta 127 kadroya 4, Gaziantep’te ise 310 kadroya sadece 20 kişi başvuru yaptı.

Mardin’de 111 kişilik kadroya dört başvuru yapılırken, Osmaniye’de 76 kadroya bir, Şanlıurfa’da da 315 kadroya sadece yedi başvuru yapıldı. 

EN AZ TERCİH EDİLEN İL GAZİANTEP!

İçinde afet illerinin de yer aldığı altı ile başvuru oranı yüzde 10’da kalırken, beş ilde yüzde 10 ile yüzde 20 doluluk oranı oldu.

İstanbul, İzmir, Antalya, Bursa, Kocaeli’nde de sadece yüzde 40 civarında doluluk oranı gerçekleşti.  Gaziantep, en fazla açığın olduğu ve en az tercih edilen il oldu. 

Adana’da içinde yoğun bakım, genel cerrah, göğüs hastalıkları, göz, kulak burun boğaz, nöroloji, çocuk cerrahisi, çocuk hematolojisi ve onkolijisi gibi kritik branşların bulunduğu 35 branşta 52 kadro açılmasına karşın hiç başvuru yapılmadı. Gaziantep’te tüm çocuk yandalları ve hematoloji, kalp damar cerrahisi, göğüs cerrahisi dahil 55 branşta 176 kadroya talep olmadı.

Kütahya’da 24 branşta 53 kadronun tamamı boş kaldı. Erzincan’da ise aile hekimliği, beyin ve sinir cerrahisi, genel cerrahi, nükleer tıp, tıbbi biyokimya, tıbbi mikrobiyoloji, tıbbi patoloji ve yoğun bakım branşlarında açılan toplam 17 kadroya hiç atama yapılmadı. 

 Sağlık Bakanlığı emekli hekimleri yeniden göreve alacak! Başvurular başlıyor!

KADROLAR TEK TEK BOŞ KALDI!

Bartın’da 15 branş içinde 19, Osmaniye’de 33 branşta 73, Mardin’de 35 branşta 92, Malatya’da 44 branşta 77 kadroya kimse başvuru yapmadı.

Şanlıurfa’da üroloji, kulak burun boğaz gibi önemli bölümlerin içinde olduğu 63 branş için açılan 261 kişilik kadro boş kaldı. Tüm illerde çocuk yan dallarının ağırlıkta olduğu 22 branş tercih edilmedi.

Tercihlere göre çocuk göğüs hastalıkları bölümü için açılan beş kadroya, el cerrahisi için açılan 12 kişilik kadroya yerleşen olmadı. Çocuk hematolojisi ve onkolojisi bölümünde açılan 13 kadroya bir kişi yerleşirken kulak burun boğaz hastalıklarında açılan 123 kadroya 23 kişi yerleşti. 

 Sağlık Bakanlığı emekli hekimleri yeniden göreve alacak! Başvurular başlıyor!

BAZI İLLERDE HİZMET KAPANACAK

SES İşyeri Temsilcisi Kubilay Yalçınkaya, branş bazlı tercih edilmeyen illerde bazı hizmetlerin, bazı illerde kapanacak düzeye geldiği, kamusal hizmetin bu illerde sunulmadığını açıkladı.

Meslek meslek memur maaşları az önce hesaplandı! Öğretmen, hemşire, doktor, başkomiser, avukatlar acil bakın!

Emekli maaş zammı ne kadar olacak? Meclis üyesi son kulisleri açıkladı! Emekli maaşında flaş gelişme!

Öğretmen, doktor, hemşire, polis maşları kaç TL olacak? Memurlara flaş zam haberi! Şimdi bu rakamlara bakın!

Geri Dön