13 / 05 / 2024

Sağlık Bakanlığı promosyon ödemeleri ne zaman? Sağlık Bakanlığı promosyonu kimlere verilecek?

Sağlık Bakanlığı promosyon ödemeleri ne zaman? Sağlık Bakanlığı promosyonu kimlere verilecek?

Sağlık Bakanlığı promosyon ödemelerine dair sorular hızlanmaya başladı. İşte Sağlık Bakanlığı promosyonuna dair detaylar!



SAĞLIK BAKANLIĞI PROMOSYON ÖDEMELERİ NE KADAR?

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın girişimleriyle Ziraat Bankası ile maaş anlaşması yapıldığını ve alınacak promosyon tutarında anlaşmaya varıldığı açıklandı.

Buna göre, sağlık çalışanlarına, 3 senelik protokol karşılığında personelin maaş miktarına bakılmadan toplam 29 bin lira promosyon ödemesi yapılacak. Bu ödemenin 27 bin lirası peşin olacak şekilde geri kalan 2 bin lirası ise 6 aylık dönemlerde 2 taksit şeklinde "para puan" olarak verileceği duyuruldu.

SAĞLIK BAKANLIĞI PROMOSYON ÖDEMELERİ NE ZAMAN VERİLECEK?

Sağlık çalışanlarına promosyon ödemelerinin yapılacağı tarihe dair Sağlık Bakanlığı veya Bakan Koca tarafından resmi bir açıklama gelmedi.  

RESMİ GAZETE'DE YAYIMLANDI!

Sağlık çalışanlarına teşvik ve promosyon ödemeleriyle ilgili yönetmelik Resmi Gazete'de yayımlandı. Bu bahsedilen yönetmelikte, temel ek ödeme (sabit ve taban ödemelerin toplamıyla belirlenen oran) ve teşvik ek ödemesinden oluşan "ek ödemeler" konusunda yeni düzenlemeler yapıldı, birinci basamak sağlık kuruluşlarında ve Bakanlık laboratuvarlarında çalışan personel de teşvik ek ödemesi kapsamında yer alacak.

Buna göre, birinci basamak sağlık kuruluşları ve Bakanlık laboratuvarlarında çalışanların teşvik ek ödemesinde, çevre sağlığı ve tütün kontrolü hizmetlerinin yanında tüberküloz takibi ve doğrudan gözetimli tedavi, iş sağlığı ve güvenliği hizmetleri, işin ve sağlık hizmetinin özelliğine göre, bulaşıcı hastalık sürveyansı, kanser tarama hizmetleri, özel sağlık kuruluşları ile eczane ve ecza deposu denetimleri, koruyucu sağlık hizmetleri eğitimi; 112 acil sağlık hizmetleri kapsamında çağrı cevaplama oranı, vakaya erişim ve hastaneye teslim süresi ile birlikte günlük vaka sayısı, laboratuvarlarda numune sayısı ve numune çeşitliliği, analiz, numune ve analiz sonuçlandırma süresi ile personelin görev yeri, görevi, kadro ve unvanı gibi kriterlerde göz önüne alınacak.

SAĞLIK BAKANLIĞI PROMOSYONU KİMLERE VERİLECEK?

Doktor, hemşire, hasta bakıcı, teknisyen, tekniker ve diğer kadrolarda çalışan binlerce sağlık emekçisine verilecek olan Sağlık Bakanlığı banka promosyonu ödemeleri, bazı illerde hesaplara yatırılmaya başlandı.

2023 evde bakım maaşı alanlara müjde! Engelli evde bakım maaşı ne kadar 2023? Engelli yakını aylığı ne kadar 2023?

Emekli maaşlarına ek olarak ödenecek! Tüm SSK ve Bağ-Kur'lular bayram edecek!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön