24 / 07 / 2024

Sahibinin 5 yıla kadar hapsi istenmişti: Tiny House kararı mahkemeden döndü!

Sahibinin 5 yıla kadar hapsi istenmişti: Tiny House kararı mahkemeden döndü!

İzmir'in Seferihisar ilçesinde, 'tiny house' (küçük ev) sebebiyle 'imar kirliliğine neden olma’ suçundan Z.Ç. hakkında 5 seneye kadar hapis istemiyle iddianame düzenlenip, dava açılmıştı. Tiny House kararı mahkemeden döndü... İşte detaylar...




Avukat Tamer Atabay, konuyla ilgili olarak önemli açıklamalar yaptı. Atabay açıklamasında müvekkilinin arazisine 'tiny house' koyduğunu belirterek, belediyenin suç duyurusu sonrası savcılık, 5 seneye kadar hapis istediğini ve yargılama yapıldığını kaydetti. Atabay, 'Tiny house'un imar kanununa tabi bir yapı olmadığı, taşınabilir olduğunu belirttiklerini dile getirerek, mahkemede savunmalarının yerinde görüldüğünü söyledi.

Sahibinin 5 yıla kadar hapsi istenmişti: Tiny House kararı mahkemeden döndü!

Açıklamasında müvekkilinin beraatına karar verildiğini kaydeden Avukat Tamer Atabay, 'Tiny house'ların tekerlekli yapılar olduğunu dile getirdi. Tiny House'ların, taşınabilir olduğunu bu sebeple imar kirliliğine neden olmayacağını dile getirdi. Belediyelerin böyle kararlar verebileceğini belirtti. Böyle durumlarda haklarını savunmaları gerektiğini kaydeden Tamer Atabay, kararlarının emsal olduğunu kaydederek, "Bu konuda çok sayıda yaptırım olmuş ve insanlar ceza çekmek zorunda kalmış. Emsal kararımız sonrası mahkeme, 'tiny house'ların yapı vasfı taşımadığını göstermiş oldu" dedi.

'Tiny house' yasağı mahkeme tarafından reddedildi!

Tiny House'lara rağbet arttı! İnşaat maliyeti de fatura da yok! Fiyatları 200 bin TL'den başlıyor!

Yeni nesil tatil anlayışı bölge halkını kalkındırdı! Bungalov bu senenin trendi!


Geri Dön