18 / 05 / 2024

Sakarya 'da satılık akaryakıt istasyonu! İcradan!

Sakarya 'da satılık akaryakıt istasyonu! İcradan!

Sakarya 5. İcra Dairesi, Arifiye 'de 4 bin 950 metrekare arsa üzerine inşa edilen akaryakıt istasyonunu icradan satmak üzere harekete geçti. İstasyon için 1 milyon 668 bin 87 lira tahmini fiyat istendi



Sakarya 5. İcra Dairesi, Arifiye 'de 4 bin 950 metrekare arsa üzerine inşa edilen akaryakıt istasyonunu icradan satmak üzere harekete geçti. İstasyon için 1 milyon 668 bin 87 lira tahmini fiyat istendi.

Detaylar şöyle:

Sakarya 5 . İcra Müdürlüğü Gayrimenkul Satış İlanı
Bir borçtan dolayı satışına karar verilen, aşağıda tapu kaydı, kıymeti, satış günü, saati ve önemli özellikleri ile satış şartlan belir ¬tilen taşınmaz tapuda Sakarya ili Arifiye ilçesi, Adliye köyü, Maliye mevkii, 16 Cilt, 1528 sayfa, 2624 ada, 54 parsel, 4312,27 m2 arsa vasi taşınmaz ile Sakarya İli Arifiye İlçesi, Adliye köyü, Maliye mevkii, 16 Cilt, 1529 sayfa, 2624 ada, 55 parsel, 4950,15- m2 arsa nitelikli gayrimenkulleıin aralannda iktisadi bütünlük bulunması nedeniyle birlikte satışa çıkanlmış olup, Adalet Sarayı icra Müdürlükleri binası Zemin Kat, giriş mezat salonu Camili/Sakarya adresinde açık artırma suretiyle satılarak paraya çevrilmesine karar verilmiştir.

iiK. 127 Mad. GÜRE SATIşž İLANININ TEBLİĞİ: Adresleri tapuda kayıtlı olmayan alakadarlara, gönderilen tebligata tebliğ imkansızlığı halinde işbu satış ilanı tebliğ yerine kaim olmak üzere Hanen tebliğ olunur.
İMAR DURUMLARI: Mevcut imar durumuna göre 54 sayılı parsel Adliye köyü Köy Yerleşik Alan Sınırlan Dışında ve Plansız Alanda kalmakta, 55 sayılı parsel ise Adliye köyü Köy Yerleşik Alanı Sınırlan Dışında kalmakta ise de Akaryakıt ve LPG istasyonu Alanı olarak yapılmış mevzii imar bulunmaktadır. Bu bağlamda E=0,20 ve Hmax=6,50 metre şarttan sağlamak, karayolundan 25,00 metre, yan ve arka bahçelerden 5,00 metre çekmek kaydı ile yapı izni bulunmaktadır.

GAYRİMENKULLERİN HALİ HAZIR DURUMLARI: Sakarya ili, Arifiye ilçesi, Adliye köyü Maliye mevkiinde kain 2624 ada, 54 ve 55 parsel kayden arsa vasi olsa da hali hazırda üzerinde petrol istasyonu tesisine ait çeşitti yapı ve imalatlar bulunmaktadır. 54 sayılı parselin alanı: 4.312,27 m2 + 55 sayılı parselin alanı: 4.950,15 m2 olmak üzere taşınmazın toplam ata: 9.262,42 m2'dir. Taşınmaz Bilecik yolu üzeri 5 Km. Adliye-Arifiye/SAKARYA-adresinde yer almaktadır. Konum olarak Adapazan-Bilecik E-25 karayolunun Dörtyol mevkiinde itibaren 5. Km'sinde, Reysaş tesislerini 200 metre yolun sağ kenannda kalmaktadır. Aynı karayolu üzerinde bulunan Adliye köyü merkezine 1 Km, Adapazarı şehir merkezine de yaklaşık 9 Km mesafededir. 54 sayılı parselin E-25 karayoluna yaklaşık 60-65 metre, 55 sayılı parselin ise yaklaşık 100 metre cephesi vardır, Yakın çevresinde yapılaşma fazla olmayıp, en yakın yerleşim alanı 250-300 metre güneybatı kesimindeki Ahmediye köyü konudandır. Topoğrafık olarak düz bir arazide yer almaktadır. Ancak akaryakıt istasyonu ve tesisi olarak kullanılmak üzere düzenlendiğinden tabizemin üzerine büyük oranda dolgu yapılıp silindir ile sıkıştırılmak sureti ile ön gerilimli saha betonu atılmıştır. Ana karayoluna cepheli olduğundan ulaşım imkanı çok iyidir Yol, su, elektrik, haberleşme vs tüm altyapı hizmetlerinden faydalanmaktadır. Taşınmazlar üzerindeki tek kadı betonarme bina; çok amaçlı (market, lokanta, fınn, mutfak, kilen soyunma odası, kalorifer ve trafo odası ofis bölümleri vs) kalorifer ısıtmalı olup, jeneratör gurubu mevcuttur. Yaklaşık 4-5 yıllık yapıdır Binanın toplam alanı: 769,16 m2, bina III sınıf B gurubu yapıdır Tek kadı betonarme yapı idare binası: alanı 99,00 m2 olup III sınıf B gurubu yapıdır Tek katlı betonarme yapı lastik tamir servisi binası: toplam alanı 85,00 m2 III sınıf A gurubu yapıdır Tek katlı mescit binası: toplam alanı: 40,00 m2 III sınıf A gurubu yapıdır.
Yer altında betonarme su deposu bulunmaktadır. Tabi zemin stabilize saha dolgusu, saha aydınlatması, çimlendirme, yürüyüş yollan, arka cephe betonarme perde duvan, arsa sının, bordur taşlan, atık su ve çevre drenaj kanalı ahşap sundurma, totem ve fiyat panosu bulunmaktadır Kanopi ve 4 adet 20 tonluk tank ve 2 adet 11 tonluk tank bulunmaktadır.

TAşžINMAZ ÜZERİNDEKİ MÜKELLEFİYET: Satışa konu taşınmazlar üzerinde BP PETROLLERİ A.şž lehine 22/05/2021 tarihine kadar intifa hakkı tesis edilmiştir.    

GAYRİMENKUL KIYMET TAKDİRİ: 1.668.087,00-TL'dir. (Taşınmazın muhammen bedeli Sakaıya 1. icra Hukuk Mahkemesinin 29/06/2010 tarih,-2010/231 Esas ve 2010/351 Karar sayılı ilamı ile belirlenmiştir.

SATIşž şžARTLARI:  
1 - Yukanda açık tapu kaydı, imar ve halihazır durumu ve kıymeti belirtilen taşınmazın  
1.  AçIK ARTIRMASI: Birinci satış 07/10/2011 günü saat 14:00-14:10 saatleri arasında Adalet Sarayı İcra Müdürlükleri binası zemin Kat, giriş mezat salonu Camili/Sakarya adresinde yapılacaktır. Bu açık arttırmada taşınmazlara takdir edilen değerin % 60'ını bulması ve satış isteyenin alacağına rüçhanı olan diğer alacaklılar varsa alacaklan toplamını, ayrıca satış ve paylaştırma masraflarını geçmesi şartı ile ihale olunur Böyle bir bedelle alıcı çıkmadığı taktirde en çok arttıranın taahhüdü saklı kalmak kaydıyla;            

2.  AçIK ARTIRMASI: ikinci satış 17/10/2011 günü saat 14:00-14:10 arasında Adalet Sarayı icra Müdürlükleri binası Zemin Kat, giriş mezat salonu Camili/Sakarya adresinde yapılacaktır. Bu açık arttırmada satışı isteyenin alacağına rüçhanı olan alacaklar varsa bu alacaklar toplamını, satış ve paylaştırma masraflan ile takdir edilen değerin % 40'ını geçmesi şartıyla en çok arttırana ihale olunur.
2-  KDV, ihale damga pulu, eğitime katkı payı, tapu harcının 1/2'si satın alana ait olacaktır. Tellaliye resmi ve birikmiş emlak ve vergi borçlan ile satıcı adına tahakkuk edecek tapu harçları, satış bedelinden ödenir.
3-  Açık arttırmaya katılmak isteyenlerin takdir edilen kıymetin % 20'si nispetinde nakit pey akçesi ya da bu miktar kadar milli bir bankanın kesin ve süresiz teminat mektubunu vermesi gerekmektedir. Satış peşin para iledir. Alıcı istediği taktirde kendisine 10 günü geçmemek üzere mehil verilir.
4-  Taşınmazı satın alanlar, ihaleye alacağına mahsuben iştirak etmemiş olmak kaydı ile ihalenin feshi talep edilmiş olsa bile satış bedelini derhal veya 1.130. mad. göre verilen süre içinde nakden ödemek zorundadır. Gayrimenkul kendisine ihale olunan kimse müddetinde parayı vermezse ihale karan fesh olunarak kendisinden evvel en yüksek teklifte bulunan kim ise arz etmiş olduğu bedelle almaya razı olursa ona, razı olmaz veya bulunmazsa hemen artırmaya çıkarılır. Bu artırma ilgililere tebliğ edilmeyip, yalnızca satıştan en az yedi gün önce yapılacak ilanla yetinilir. Bu artırmada teklifin İİK.129. mad. hükümlere upası şartıyla taşınmaz en çok artırana ihale edilir.
5-  Haciz alacaklılan ile, diğer ilgililerin, varsa irtifak sahipleri de dahil olmak üzere bu gayrimenkul üzerindeki haklarını, faiz ve masrafa dair olan iddialannı dayanağı belgeler ile 15 gün içinde müdürlüğümüze bildirmeleri gerekir. Aksi taktirde, haklan tapu sicili ile sabit olmadıkça, paylaşmadan hariç bırakılacaktır.
6-  Satış bedeli hemen ya da verilen süre içinde ödenmezse İ.İ.K. 133 maddesi gereğince ihale feshedilir, iki ihale arasındaki farktan ve temerrüt faizinden alıcı ve kefilleri sorumlu tutulacak, fark hiç bir hükme gerek kalmadan kendilerinden tahsil edilecekte
7-  şžartname ilan tarihinden 'itibaren müdürlüğümüzde herkesin görebilmesi için açık olup, masrafı verildiği takdirde isteyen alıcıya bir örnek gönderilebilir.
8-  Satışa iştirak etmek isteyenlerin şartnameyi görmüş ve münderecatını kabul etmiş sayılacaktan, başkaca bilgi almak isteyen-lerin dosya numarası ile müdürlüğümüze başvurmaları ilan olunur.  BASIN: 55314 (www.bik.gov.tr)

Detaylı bilgi için tıklayın

Geri Dön