08 / 05 / 2024

Samandan bina inşa edilecek!

Samandan bina inşa edilecek!

Ankaralı Bora Yılmaz, samandan depreme karşı dayanıklı çevre dostu yapılar üretmek için çalışmaya başladı. Yüze 80 daha hafif olacak olan binaların ilki Ankara İncek'te inşa edilecek...



Ankaralı İşadamı Bora Yılmaz, samandan hammaddesinden üretilen çevre dostu yapılar üretmek için çalışmalarına başladı. Bora Yılmaz, İncek'te saman kullanarak Banka inşa edecek. 

Vatandaşların inceleme yapabilmesi için inşa edilen yüzde yüz samandan yapılmış örnek banka, yüzde 80 daha hafif olacak. 


"Binalara yük bindirmeyen, depremde yıkılmayan, yanmayan, izolasyon ve ses değerleri mükemmel olan örnek bir bina yapacağız" diyen Yılmaz, samandan inşa edilen yapının Türkiye'de bir ilk olduğunu öne sürdü. 


İLKİ İNCEK'TE 

Ekolojik Pasif Akıllı Yapı Sistemlerini Ankara'da uygulamaya başlayan Ankaralı İşadamı Bora Yılmaz, saman ham maddesini kullanarak inşa edeceği yapıların ilk örneğini İncek'te gerçekleştirmek için harekete geçti. 


Türkiye'de bir ilki gerçekleştireceğini öne süren Yılmaz, samandan binaların daha önce Türkiye'de kullanılmadığına vurgu yaptı. Yılmaz, "İnşaat sektöründe klasik yapı alışkanlıklarını değiştireceğiz. Yüzde yüz samandan yapılmış duvarlarla yüzde 80 daha hafif binalar yapacağız. 

Binaların yükü hafifleyecek. Depremde yıkılmayacak. İzolasyon ve ses değerleri mükemmel olacak" diye konuştu. 


SAMANLAR ÇEK CUMHURİYETİ'NDEN Ekolojik, nefes alan ve samandan üretilen yapı malzemesini Çek Cumhuriyeti'nden ithal eden Bora Yılmaz, bu malzemeyi Türkiye'de de üretmeyi planladığını belirtti. 


Yılmaz, büyük arazi sahipleriyle ve belediyelerle işbirliği yapmak istediğini ifade ederek, metropollerin etrafına tek ve çift katlı yapılarla, içinde yeşil alanların ve sosyal yapıların da bulunduğu ekolojik mahalleler oluşturmayı önerdi. 


Yılmaz, "Ekolojik evlerimiz kendi enerjisini kendisi üretecek. Burada hava bedava, su bedava olacak. Güneş size fatura göndermeyecek. Ekolojik evlerimiz betonarme binalarla aynı fiyatta olacak" diye konuştu. 


ELEKTRİK, SU HEPSİ BEDAVA

Ekolojik, nefes alan ve samandan üretilen yapı malzemesini Çek Cumhuriyeti'nden ithal eden Yılmaz, "Ekolojik evler kendi enerjisini üretecek, burada hava, su, elektrik bedava olacak" diye konuştu.



Geri Dön