19 / 05 / 2024

saman ev inşa

saman ev inşa

Ankaralı Bora Yılmaz, samandan depreme karşı dayanıklı çevre dostu yapılar üretmek için çalışmaya başladı. Yüze 80 daha hafif olacak olan binaların ilki Ankara İncek'te inşa edilecek...

1940'ta Kadıköy'ün imar sorunu: İskeleden Altıyol ağzına kadar geniş asfalt bir cadde inşa edilecek

1940 yılında, Kadıköy'de İskeleden Altıyol ağzına kadar geniş asfalt bir cadde inşa edilecek. Bunun için bir çok dükkan ve ev istimlak edilmiş.

Ünlü YouTuber evinin bahçesine 100 bin dolara yeraltı sığınağı inşa etti, yeraltındaki mobil evi görenler inanamadı!

Ünlü Youtuber Zack Nelson 100 bin dolara yakın bir para harcayarak evinin arka bahçesine "yeraltındaki mobil ev" inşa etti. İşte detaylar...

ABD'li milyarder Ken Griffin, Florida Palm Beach'te dünyanın en pahalı evini inşa edecek!

Citadel Risk Fonu’nun kurucusu milyarder Ken Griffin, Florida Palm Beach’teki 27 dönümlük mülkünde 1 milyar dolarlık ev inşa edecek. Bu ev dünyanın en pahalı evi olacak...

TPAO, Adıyaman'da depremzedeler için konteyner kent inşa ediyor ve yemek dağıtıyor!

Adıyaman, 6 Şubat'ta Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilendi ve Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO) tarafından 2.230 aileye ev sahipliği yapacak bir konteyner kent inşa ediliyor.

Rize'de inşa edilen bir ev görenleri hayrete düşürdü!

Karadeniz fıkralarına konu olacak bir ev inşatı görenleri şaşkına çeviriyor. Rize'nin İyidere ilçesindeki bir apartman katını görenler şaşkınlıklarını gizleyemiyor. Apartmanın fotoğrafı sosyal medyada 'Resimde eksik olan öğeyi bulun' denilerek elden ele paylaşılıyor.

Ev sahibi olmak isteyenlere müjde! Arazi kamudan, ev vatandaştan! Ağustos ayında başlıyor!

Konutta yeni model hayata geçiriliyor. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Hazine'nin vatandaşa arsa satacağını, vatandaşa burada ev inşa etme imkanı tanınacağını belirtti.

Bakan Süleyman Soylu resmen açıkladı: 1 milyon Suriyeliye ev yapılacak!

Suriye'nin İdlib kentinde inşa edilen briket evlerin teslim töreninde önemli açıklamalar yapan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu yaptığı açıklamada 1 milyon Suriyeli'ye ev inşa edileceğini söyledi.

TOKİ Manisa Şehzadeler'de 547 yeni konut inşa edecek!

Dar gelirli aileleri ev sahibi yapan Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Manisa Şehzadeler'de 547 yeni konut inşa edecek.

Eşi istediği için dönen ev inşa etti!

Bosna Hersek’te yaşayan  Vojin Kusic isimli vatandaş,  eşi için dönen ev inşa etti. 

İsmet Karaca'dan Bursa'da termal alanına ev ve dükkan inşa edilmesine tepki!

Bursa'nın Sıcaksu bölgesinde termal sağlık turizmine hizmet verilmesi için kamulaştırılan alanda 690 adet konut ve 92 dükkan inşa edilecek. CHP Bursa İl Başkanı İsmet Karaca, konuya ilişkin tepkisini dile getirdi.

Bungalov ev nerelere inşa edilir?

Son yıllarda trend haline gelen bungalov evlerin nerelerde inşa edilebileceği sıklıkla araştırılan konulardan biri oluyor. Peki bungalov ev nerelere yapılabilir? İşte detaylar...

Prefabrik ev inşa ederken ne kadar ödeme yapılır?

Artan konut fiyatlarla beraber çok sayıda kişinin tercih ettiği evlerden biri olan prefabrik evlerde ödenmesi gereken bir takım masraflar bulunuyor. Peki prefabrik ev inşa ederken ne kadar masraf ödenir. Prefabrik ev inşaatında nelere ödeme yapılır? İşte detaylar...

Ormana ev inşa edenlere önlem alınmalı!

Sabah Gazetesi köşe yazarlarından Mevlüt Tezel, bugünkü yazısında, ormanlara ev inşa etmenin yangınlar açısından ne kadar büyük risk yarattığını kaleme aldı. 

saman ev inşa Haberi

saman ev inşa

Ankaralı İşadamı Bora Yılmaz, samandan hammaddesinden üretilen çevre dostu yapılar üretmek için çalışmalarına başladı. Bora Yılmaz, İncek'te saman kullanarak Banka inşa edecek. 

Vatandaşların inceleme yapabilmesi için inşa edilen yüzde yüz samandan yapılmış örnek banka, yüzde 80 daha hafif olacak. 


"Binalara yük bindirmeyen, depremde yıkılmayan, yanmayan, izolasyon ve ses değerleri mükemmel olan örnek bir bina yapacağız" diyen Yılmaz, samandan inşa edilen yapının Türkiye'de bir ilk olduğunu öne sürdü. 


İLKİ İNCEK'TE 

Ekolojik Pasif Akıllı Yapı Sistemlerini Ankara'da uygulamaya başlayan Ankaralı İşadamı Bora Yılmaz, saman ham maddesini kullanarak inşa edeceği yapıların ilk örneğini İncek'te gerçekleştirmek için harekete geçti. 


Türkiye'de bir ilki gerçekleştireceğini öne süren Yılmaz, samandan binaların daha önce Türkiye'de kullanılmadığına vurgu yaptı. Yılmaz, "İnşaat sektöründe klasik yapı alışkanlıklarını değiştireceğiz. Yüzde yüz samandan yapılmış duvarlarla yüzde 80...