27 / 04 / 2024

Şampiyonlar Ligi finalinin İstanbul’a getirisi ne kadar olacak? Konuşulan rakamlar dudak uçuklattı!

Şampiyonlar Ligi finalinin İstanbul’a getirisi ne kadar olacak? Konuşulan rakamlar dudak uçuklattı!

UEFA Şampiyonlar Ligi finali 10 Haziran tarihinde İstanbul’da oynanacak. Spor ekonomisti Tuğrul Akşar, finalin İstanbul’a getirisine ilişkin, “60 bin taraftar gelir. İstanbul yaklaşık 150 milyon Euro (3.1 milyar TL) kazanır” şeklinde konuştu.



Yapılan bu hesaba göre, 60 bin taraftarın günde 30 milyon Euro harcayacağına ve 4 günde ise 120 milyon Euro harcayacağını tahmin eden Akşar, uçak biletlerinden de 7-8 milyon Euro’luk bir gelir elde edileceğini söyledi.

Akşar, “Final için yurt dışından gelecek futbolseverler, İstanbul’da yapacakları alışverişlerle 20 milyon Euro da esnafa bırakacaktır. Açık söylemek gerekirse, Kapalıçarşı bayram yapacak. Final karşılaşmasının İstanbul’a toplamda 150 milyon Euro bırakacağını söyleyebiliriz.”

 Şampiyonlar Ligi finalinin İstanbul’a getirisi ne kadar olacak? Konuşulan rakamlar dudak uçuklattı!

Şampiyonlar Ligi, 2.5 milyar Euro’luk bütçesi ile devasa bir organizasyon. Yayın ve bilet gelirlerinin doğrudan UEFA’ya kaldığı organizasyonda UEFA finallere ev sahipliği yapan illere bir destek ücreti ödemesi yapıyor. Bu kapsamda, İstanbul da destek ücreti alacak ancak UEFA’dan gelecek para şu an için bilinmiyor” şeklinde konuştu.

Madalyonun bir de öbür tarafı var. Akşar, “Bu tip organizasyonlar ev sahipliği yapan şehirleri zor duruma sokuyor. Aniden 60 bin taraftar İstanbul’a gelecek. Ulaşımda aksamalar olacak. Bu tip organizasyonlar genellikle normal turisti kaçırıyor. O dört günde normal turist, İstanbul’da olmak istemez” dedi.

Türk balının ihracatı tehlike altında! Yasak mı geliyor? Yetkili isimden flaş açıklamalar!

Yetişen Pegasus’tan ucuz bileti kapacak! Pegasus 1 Euro + vergiye bilet satıyor! Son gün 16 Nisan!

Ekonomistlerden çok konuşulacak çağrı! 500 ve bin TL’lik yeni banknotlar mı geliyor?


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön