28 / 04 / 2024

Sanayi tesislerinin elektrik tüketiminde kısıtlamaya gidilecek!

Sanayi tesislerinin elektrik tüketiminde kısıtlamaya gidilecek!

Enerji Bakanlığı tarafından sanayi tesislerinin elektrik tüketiminde de kısıtlamaya gidileceği açıklandı. Peki kısıtlama nasıl olacak? İşte ayrıntılar...



Sanayi tesislerinin elektrik tüketimindeki kısıtlamanın sebebi

İran Milli Gaz Şirketi, Türkiye'ye doğalgazı teknik arıza nedeniyle 10 günlüğüne kestiğini açıklamasının ardından büyük panik oluştu. İran Milli Gaz Şirketi tarafından gelen açıklamaya göre gazı kesme nedeni olarak 'teknik arıza' bilgisi verildi. 

Sanayi tesislerinin elektrik tüketiminde kısıtlamaya gidilecek!

İran'ın Türkiye için doğalgazı 10 gün keseceği bilgilerinin yayılmasının ardından BOTAŞ tarafından bir açıklama yapıldı.

Doğalgazın kesintiye uğrayacağına ilişkin bilginin ardından harekete geçen BOTAŞ, kesintinin arıza sebebiyle meydana geldiğini belirtip konuyu hassasiyetle takip ettiklerine dikkat çekti. 'Arıza' vurgusunun yapıldığı açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Ülkemize Gürbulak-Ağrı giriş noktasından sağlanan doğalgazın, İran tarafındaki doğalgaz iletim hattında meydana gelen bir arıza nedeniyle 20.01.2022 tarihinden itibaren 10 gün süre ile yapılmayacağı bildirilmiştir.

Arızanın daha kısa sürede giderilmesi için İranlı muhataplarımız nezdinde gerekli girişimlerde bulunulmuş ve konu hassasiyetle takip edilmektedir. Elektrik ve doğalgaz sistem dengesinin korunması amacıyla yüksek tüketimi olan sanayi tesisleri ve elekrtik santralleri ile sınırlı olmak ve kesinti planları önceden bildirilmek suretiyle, doğalgaz tüketiminde kısıtlamalar yapılacaktır."

İran Türkiye'ye doğalgazı kesti! İşte nedeni!

Yeni zamlı maaşlar ile ilgili flaş ayrıntılar! Beş soruda tüm detaylarıyla!

Son dakika gelişmesi! Memur ve emekliye ek yüzde 2.5 zam!

Altında büyük fırtına geliyor!

Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı: 20 bin aileye elektrik desteği!

Kiralık araçlarda son dakika kararı! KVKK açıkladı!

2022 sonunda dolar beklentisi 16,13 TL!

Bitcoin için kritik tarih belli oldu!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön