13 / 05 / 2024

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Varank açıkladı! 357 binden fazla kişiye istihdam sağlayacak yatırımın önü açıldı!

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Varank açıkladı! 357 binden fazla kişiye istihdam sağlayacak yatırımın önü açıldı!

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, 13 bin 653 teşvik belgesi ile 357 binden fazla kişiye istihdam sağlayacak yaklaşık 579 milyar liralık yatırımın önünü açtıklarını belirterek, 2022’nin tablosunu paylaştı. İşte detaylar…



ARALIK BELGELERİ RESMİ GAZETE'DE YAYIMLANDI

Resmi Gazete'nin tebliğler bölümünde "2022 Yılı Aralık Ayına Ait Yatırım Teşvik Belgeleri Listesi"ne göre, Aralık 2022'de 2 bin 62 teşvik belgesi hazırlandı. Buna göre, yaklaşık 54 bin kişiye istihdam sağlaması planlanan bu yatırımların sabit yatırım tutarı 84 milyar 692 milyon lira olarak kayda geçti.

Rekor aralıkta oldu: Aralık ayı ile 2022'nin diğer ayları karşılaştırıldığında belge adedi, sabit yatırım tutarı ve istihdam başlıklarında yılın en yüksek değerine geldi. Yüzde 64,5'i komple yeni yatırım:  Aralık ayında düzenlenen yatırım teşvik belgelerinin yatırım cinsleri de ortaya çıktı. Buna göre, düzenlenen belgelerin yüzde 64,5'inin komple yeni yatırım oldu.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Varank açıkladı! 357 binden fazla kişiye istihdam sağlayacak yatırımın önü açıldı!

2022 yılının genel tablosu da ortaya çıktı. Ocak-Aralık 2022 döneminde 13 bin 653 yatırım teşvik belgesi hazırlandı. Bu belgelerle 578 milyar 581 milyon liralık sabit yatırım gerçekleştirilecek ve 357 bin 75 kişi istihdama katılması hedefleniyor.

Küresel finans merkezinin çekim merkezi olacak projede geri sayım! İstanbul Finans Merkezi nisan ayında açılıyor

Ekonomi bütün dünyada iş verimini etkilerken analistler 2023 rotasını çizdi!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön