13 / 05 / 2024

Sanayiciler TOKİ'den fabrika istiyor!

Sanayiciler TOKİ'den fabrika istiyor!

Ankara Sanayi Odası (ASO) Başkanı Seyit Ardıç, Toplu Konut İdaresi Başkanlığının sanayiciye uygun arsa temini dışında fabrika yapım desteği de vermesi gerektiğini dile getirdi.



“TOKİ rezidans ve alışveriş merkezi yanı sıra fabrika binası da yapsın”

Yaptığı açıklamada sanayicinin yatırım iştahının yüksekliğine de değinen Seyit Ardıç, buna karşılık yatırım yeri bulmakta zorlanıldığını dile getirdi. Açıklamasında Almanya’nın yüzölçümünün yüzde 4’ünün sanayiye ayrıldığına değinen Ardıç, Türkiye’de ise bu oranın binde 4’te kaldığı bilgisini verdi ve TOBB’un da desteğiyle mevcut organize sanayi bölgelerinin gelişmesi ve yenilerinin kurulmasına yönelik çalışmaların hızlandırılacağını dile getirdi. Ardıç yaptığı açıklamada sanayicinin arsa, bina gibi yatırımlarını öz kaynaklarıyla tamamlayarak birikiminin büyük kısmını toprağa gömdüğünü; makine, teçhizat, işletme sermayesi için elinde bir şey kalmadığını dile getirdi.           

Sanayiciler TOKİ den fabrika istiyor!

Yaptığı açıklamada Toplu Konut İdaresi Başkanlığı eliyle rezidans, AVM yapmanın sosyal anlamda önemli olduğuna değinen Seyit Ardıç, benzeri bir finansman modeliyle, sanayicilere uzun vadeli fabrika arsası ve binası sağlanması gerektiğini belirterek, "Öz kaynaklarımızı makine, teçhizat ve işletme sermayesi olarak değerlendirmeliyiz” dedi.           

Yaptığı açıklamada son dönemde, asgari ücret desteğinin yükseltilmesi, geniş kapsamlı vergi affı, imalat sanayisi ve bilişim sektöründe ilave istihdama yönelik teşviklerin uzatılacak olması gibi mali yükü azaltan desteklerin önemli olduğuna değinen Ardıç, KGF destek paketine yönelik olarak duyduğu memnuniyeti de ifade etti.          

TOKİ'den bu kez 30 bin TL peşinat ve 1.500 TL taksitle 2+1 konut fırsatı! Bu tarihi kaçıran çok üzülür!

TOKİ kurası 7. etap il il günü gününe peş peşe çekilecek! 2023 TOKİ kura çekimi 8 Şubat ayına kadar devam edecek

TOKİ'den yastık altında 31 bin 893 TL'si olana son dakika müjdesi! 2023'ün ilk fırsatını sakın kaçırmayın!


Geri Dön