05 / 05 / 2024

Sancaktepe'de 29 milyon TL'ye icradan satılık arsa!

Sancaktepe'de 29 milyon TL'ye icradan satılık arsa!

İstanbul Anadolu 13. İcra Dairesi, Sancaktepe Samandıra'da bulunan 14 bin 244 metrekare yüzölçümlü arsayı satışa çıkardı. Söz konusu gayrimenkulün satış bedeli 29 milyon TL olarak açıklandı. 



İstanbul Anadolu 13. İcra Dairesi, Sancaktepe Samandıra'da bulunan 14 bin 244 metrekare yüzölçümlü arsayı 29 milyon TL'ye satıyor. Gayrimenkulün ihalesi 6 Ekim 2020 günü gerçekleşecek.

T.C. İSTANBUL ANADOLU 13. İCRA DAİRESİ TAŞINMAZIN AÇIK ARTIRMA İLANI

Satılmasına karar verilen taşınmazın cinsi, niteliği, kıymeti, adedi, önemli özellikleri :

TAŞINMAZIN
Özellikleri : İstanbul İl, Sancaktepe İlçe, 6458 Ada, 7 Parsel, Samandıra (Eyüpsultan) Mahalle/Köy, Hamamarkası Mevkii, 14.244,34 metrekare yüzölçümlü, Tarla vasıflı taşınmazın tamamı niteliğindedir.Kıymet takdirine konu parsel dikdörtgen formuna yakın bir geometriye ve eğimsiz bir topoğrafyadadır sahiptir. Taşınmazın kadastro paftası ve imar paftası dikkate alındığında doğu cephesinde Hacı Salih Caddesi, kuzey cephesinde Emin Sokak, güney cephesinde 6458 ada 16 parsel yer almaktadır. Konu parselin yaklaşık 4300 metrekare kısmı ağaçlandırılacak alan olduğu bilgisi alınmıştır.

Konu parselin üzerinde beton fabrikası bulunmaktadır. Parsel üzerinde 923 metrekare alanlı taşıyıcısı çelik konstrüksiyon, duvarlarının bir kısmı beton, bir kısmı alüminyum panel olan önü açık 1.depo; 131 metrekare betonarme 2. depo; 102 metrekare betonarme tek katlı laboratuvar; 219 metrekare alanlı tek katlı idari bina; 215 metrekare alanlı betonarme yemekhane; zemin katı 48 metrekare,1. Katı 48 metrekare olmak üzere iki katlı betonarme mescit bulunmaktadır. Ayrıca 6 adet silo ve 2 adet agrega bunkerleri bulunmakta olup taşınabilir yapılar olmasından dolayı kıymet takdirinde dikkate alınmamıştır.Belediyede yapılan incelemede parsel üzerindeki yapılara ait herhangi bir ruhsata rastlanmamıştır. İstanbul İli, Sancaktepe İlçesi, Samandıra Mahallesi, 6458 ada, 7 parsel no.lu, 14.244,34 metrekare yüzölçümlü, Tarla vasıflı taşınmazın tamamı niteliğindedir.

Kıymet takdirine konu parsel dikdörtgen formuna yakın bir geometriye ve eğimsiz bir topoğrafyadadır sahiptir. Taşınmazın kadastro paftası ve imar paftası dikkate alındığında doğu cephesinde Hacı Salih Caddesi, kuzey cephesinde Emin Sokak, güney cephesinde 6458 ada 16 parsel yer almaktadır. Konu parselin yaklaşık 4300 m2 kısmı ağaçlandırılacak alan olduğu bilgisi alınmıştır.

Konu parselin üzerinde beton fabrikası bulunmaktadır. Parsel üzerinde 923 metrekare alanlı taşıyıcısı çelik konstrüksiyon, duvarlarının bir kısmı beton, bir kısmı alüminyum panel olan önü açık 1.depo; 131 metrekare betonarme 2. depo; 102 metrekare betonarme tek katlı laboratuvar; 219 metrekare alanlı tek katlı idari bina; 215 metrekare alanlı betonarme yemekhane; zemin katı 48 metrekare,1. Katı 48 metrekare olmak üzere iki katlı betonarme mescit bulunmaktadır. Ayrıca 6 adet silo ve 2 adet agrega bunkerleri bulunmakta olup taşınabilir yapılar olmasından dolayı kıymet takdirinde dikkate alınmamıştır.Belediyede yapılan incelemede parsel üzerindeki yapılara ait herhangi bir ruhsata rastlanmamıştır.
Konumu: Ekspertize konu taşınmaz, bölgenin ana arterlerinden olan Osmangazi Caddesi'ne 700m mesafededir, ayrıca Kuzey Otobanı yanında konumludur. yakın çevresinde Sancaktepe Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi yer almaktadır.

Çevre ve Yapılaşma Özellikleri: Taşınmazın bulunduğu yakın çevrede, sınai ve ticaret amaçlı kullanılan gayrimenkuller bulunmaktadır. Yapılaşmanın yoğun olduğu bölgede, alt yapı sorunu bulunmakta, sanayi tesisleri ve depolama amaçlı tesisler açısından hiçbir alt yapı sorunu bulunmamaktadır.Ulaşım İmkânı: Osmangazi Caddesi'ne ve Kuzey Otobanına yakınlığı ulaşımda rahatlık yaşanmasını sağlamaktadır.
Konumuz taşınmazın kıymet takdirinde civardaki alım satım rayiç değerleri ve günümüz ekonomik koşulları, taşınmazın konumu, yaşı, fiziki özellikleri, emsallerdeki pazarlık payları, arz/talep dengesi gibi dışsal etkenler dikkate alınmıştır. Konu taşınmazın değer takdirinde emsal karşılaştırma ve maliyet yöntemi uygulanmıştır. Maliyet hesabında Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın yayınladığı ''Mimarlık ve Mühendislik Hizmet Bedellerinin Hesabında Kullanılacak 2019Yılı Yapı Yaklaşık Maliyetleri'' dikkate alınmış. Yapı yaklaşık maliyetlerinden yıpranma payları düşürülmüştür. Yapılan araştırmaya göre taşınmazın bulunduğu bölgede benzer özellikli arsaların ortalama birim metrekare değerinin 2.500TL/metrekare olduğu kanaatine varılmıştır.Söz konusu taşınmazın arsa ve bina değerinin, 29.000.000,00-TL (YirmidokuzmilyonTürklirası) kıymet takdir edilmiştir

Adresi : Eyüpsultan Mahallesi, Hacı Salih Caddesi üzerinde 6458 ada, 7 parsel No:26 Sancaktepe /İstanbul
Yüzölçümü : 14.244,34 metrekare
Arsa Payı : -
İmar Durumu : Taşınmazın 2019/191 Talimat Sayılı dosyasında mübrez, imar durum belgesi ve Sancaktepe Belediye Başkanlığı İmar ve Şehircilik Müdürlüğü'nden öğrenilen şifahi bilgiye göre; Sancaktepe İlçesi, Samandıra Mahallesi, 6458 ada, 7 parsel, 12.07.2013 tasdik tarihli 1/1000 Ölçekli Paşaköy Deresi ve Kolları ile Yakın Çevrisine ait Uygulama İmar Planı göre, kısmen ağaçlandırılacak alan, kısmen KAKS:1.25; TAKS:0.50; 4 kat “Ticaret + Konut Alanı’nda kalmaktadır. Konu taşınmazın tapu kayıtlarında niteliği tarla olarak görülmektedir. Ancak belediyeden alınan bilgiye taşınmazın tarla vasfında olamadığı, 1/1000 arsa vasıflı olduğu bilgisi alınmıştır. Konu parselin 4300 metrekarelik kısmı ağaçlandırılacak alanda kalmaktadır.

Kıymeti : 29.000.000,00 TL
KDV Oranı : Yüzde 18
Kaydındaki Şerhler : Tapu kaydındaki gibidir.
1. Satış Günü : 06/10/2020 günü 14:30 - 14:40 arası
2. Satış Günü : 09/11/2020 günü 14:30 - 14:40 arası
Satış Yeri : Mezat Salonu 1 - İstanbul Anadolu Adalet Sarayı B Blok -4. Kat KARTAL / İSTANBUL

Satış şartları :
1- İhale açık artırma suretiyle yapılacaktır. Birinci artırmanınyirmi gün öncesinden, artırma tarihinden önceki gün sonuna kadar esatis.uyap.gov.tr adresinden elektronik ortamda teklif verilebilecektir. Bu artırmada tahmin edilen değerin yüzde 50 sini ve rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları toplamını ve satış giderlerini geçmek şartı ile ihale olunur. Birinci artırmada istekli bulunmadığı takdirde elektronik ortamda birinci artırmadan sonraki beşincigünden, ikinci artırma gününden önceki gün sonuna kadar elektronik ortamda teklif verilebilecektir. Bu artırmada da malın tahmin edilen değerin yüzde 50 sini,rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları toplamınıve satış giderlerini geçmesi şartıyla en çok artırana ihale olunur. Böyle fazla bedelle alıcı çıkmazsa satış talebi düşecektir.

2- Artırmaya iştirak edeceklerin, tahmin edilen değerin yüzde 20'si oranında pey akçesi veya bu miktar kadar banka teminat mektubu vermeleri lazımdır. Satış peşin para iledir, alıcı isteğinde (10) günü geçmemek üzere süre verilebilir. Damga vergisi, KDV,1/2 tapu harcı ileteslim masraflarıalıcıya aittir. Tellâllık Harcı, taşınmazın aynından doğan vergiler satış bedelinden ödenir. (Alacakları rehinli olan alacaklıların satış tutarı üzerinden rüçhan hakları vardır. Gümrük resmi ve akar vergisi gibi Devlet tekliflerinden muayyen eşya ve akardan alınması lazım gelen resim ve vergi, rehinli alacaklardan sonra gelir.)

3- İpotek sahibi alacaklılarla diğer ilgilerin (*) bu gayrimenkul üzerindeki haklarını özellikle faiz ve giderlere dair olan iddialarını dayanağı belgeler ile (15) gün içinde dairemize bildirmeleri lazımdır; aksi takdirde hakları tapu sicil ile sabit olmadıkça paylaşmadan hariç bırakılacaktır.

4- Satış bedeli hemen veya verilen mühlet içinde ödenmezse İcra ve İflas Kanununun 133 üncü maddesi gereğince ihale feshedilir. İhaleye katılıp daha sonra ihale bedelini yatırmamak sureti ile ihalenin feshine sebep olan tüm alıcılar ve kefilleri teklif ettikleri bedel ile son ihale bedeli arasındaki farktan ve diğer zararlardan ve ayrıca temerrüt faizinden müteselsilen mesul olacaklardır. İhale farkı ve temerrüt faizi ayrıca hükme hacet kalmaksızın dairemizce tahsil olunacak, bu fark, varsa öncelikle teminat bedelinden alınacaktır.

5- Şartname, ilan tarihinden itibaren herkesin görebilmesi için dairede açık olup gideri verildiği takdirde isteyen alıcıya bir örneği gönderilebilir.

6- Satışa iştirak edenlerin şartnameyi görmüş ve münderecatını kabul etmiş sayılacakları, başkaca bilgi almak isteyenlerin 2019/191 Tlmt. sayılı dosya numarasıyla müdürlüğümüze başvurmaları ilan olunur.22/07/2020


Geri Dön