09 / 05 / 2024

Sançim 220.7 milyon dolara Sabancı’nın!

Sançim 220.7 milyon dolara Sabancı’nın!

Çimsa’nın klinker kapasitesi yüzde 20 artışla 6.6 milyon tona yükselecek. Çimsa’dan önceki akşam KAP’a gönderilen açıklamaya göre, nominal değeri 87.5 milyon lira olan hisselerin devir bedeli düzeltmeler hariç 220.7 milyon dolar olarak belirlendi.




Sabancı Holding’in çimento sektöründeki iştiraki Çimsa, Sançim Bilecik Çimento’yu satın almak için sözleşme imzalarken, analistler, şirketin satın almayla büyük altyapı ve konut projelerinin yoğunlaştığı ve çimento sektöründe fiyat ortalamasının daha yüksek olduğu Marmara bölgesinde konumunu güçlendireceğini söylediler.


Satın almayla Çimsa’nın klinker kapasitesi yüzde 20 artışla 6.6 milyon tona yükselecek.  Çimsa’dan önceki akşam KAP’a gönderilen açıklamaya göre, nominal değeri 87.5 milyon lira olan hisselerin devir bedeli düzeltmeler hariç 220.7 milyon dolar olarak belirlendi. Bilecik’te 2010 yılında kurulan fabrikasıyla faaliyet gösteren Sançim’in yıllık 1.1 milyon ton klinker ve 1.4 milyon ton çimento kapasitesi bulunuyor.


KAPASİTE YÜZDE 20 ARTACAK


Burgan Yatırım Analisti Ece Mandacı, “Çimsa’nın bu bölgede büyümesini olumlu algılıyorum. Çünkü Türkiye’de en hızlı büyüyen bölge, hem altyapı hem de konut yatırımları nedeniyle Marmara. Önümüzdeki yıllarda da güçlü büyümeye devam edeceği düşünülüyor” dedi. Çimsa’nın halihazırda Bilecik’te hazır beton tesisi bulunuyor. Çimento sektöründe, çimentonun hammaddesi olan klinker üretimi şirketler için gösterge kabul ediliyor. Satın alma sayesinde Çimsa’nın Marmara bölgesi pazarına erişiminin kolaylaşacağını ifade eden Mandacı, “Çimsa’nın üretim kapasitesi yüzde 20 artacak. Marmara’nın batısında Akçansa, doğusunda Çimsa etkin olacak. Bölgede aynı zamanda Nuh Çimento ve Bolu Çimento’nun da fabrikası bulunuyor. Akçansa’nın ise Büyükçekmece’de fabrikası bulunuyor” dedi ve ekledi: “Üçüncü Boğaz köprüsü gibi altyapı projelerinde daha yüksek katma değerli ürünlerin kullanılması ve daha yüksek fiyatlar mümkün. Aynı durumun Gebze otoyolunda da geçerli olduğunu düşünüyorum.”



Hürriyet


Geri Dön