16 / 05 / 2024

Sandık görevlisi ne kadar ücret alıyor? 2023 seçimlerinde sandık ücretleri ne kadar?

Sandık görevlisi ne kadar ücret alıyor? 2023 seçimlerinde sandık ücretleri ne kadar?

2023 yılında yapılacak seçimlerde sandık görevlilerine ödenecek ücretler belirlendi. Sandık başkanları ve memur üyelerine ödenecek günlük ücretler 375 TL ile 415 TL arasında değişecek.



Sandık görevlisi ne kadar ücret alıyor? 2023 seçimlerinde sandık ücretleri ne kadar?

UYAP görevlilerine de ödeme yapılacak

İl merkezinde ve ilçelerde görevlendirilecek UYAP görevlileri, il seçim kurulu başkanının denetiminde, Cumhuriyet başsavcılıkları ile irtibata geçilerek belirlenecek ve görevlilere üçer gün boyunca gündelik ödemesi yapılacak. Ödemeler, il seçim kurulu başkanlıklarınca gerçekleştirilecek.

Kolluk kuvvetlerinin ücret ve araç talepleri ile ilgili olarak bazı hususlar açıklandı. Kolluk kuvvetlerinin asli görevleri arasında bulunduğundan, seçim ödemeleri adı altında ücret ödenmesi yasal olarak mümkün değil. Ayrıca, kolluk kuvvetlerinin araç ihtiyaçlarının mülki idare amirleri tarafından karşılanması gerektiği belirtildi. Bu nedenle, ilçe seçim kurulu başkanlıkları tarafından hiçbir şekilde araç kiralama ve görevlendirme ile yakıt giderleri karşılanmayacak. Kolluk kuvvetlerinin görevlerini yerine getirmesi için gerekli tüm araçlar ve ekipmanlar, mülki idare amirleri tarafından temin edilecektir.

Ücretler nasıl ve hangi tarihe kadar alınabilecek?

Seçimlerde sandık kurulu başkanı ve üyeleri ile seçim işlerinde görevlendirilenlerin ödemeleri, il ve ilçe seçim kurulu başkanlıkları adına açılacak vadesiz bir hesap aracılığıyla yapılacak. Ödemeler kesinlikle elden yapılmayacak ve hak sahiplerinden hesap açtırılması istenmeyecek. Kişiler, kimlik kartlarını bankaya ibraz ederek ödemelerini alabilecekler. Ayrıca banka ile yapılan anlaşmada, bankanın herhangi bir kesinti yapmasına izin verilmeyecek.

SSK, BağKur Emekli Sandığı emeklilerine TBMM'den müjde! En düşük emekli maaşı resmen 7.500 TL oldu! 

Sandık görevlisi başvuru ne zaman 2023? Sandık görevlisi nasıl olunur? Sandık görevlisi ücreti 2023!

Sandık görevlisi nasıl olunur? 2023 sandık görevlisi ücreti ne kadar? Sandık görevlisi olmak için nereye başvurulur?


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön