04 / 05 / 2024

Sanko 10 yıllık büyüme planları yapıyor!

Sanko 10 yıllık büyüme planları yapıyor!

Sanko Holding Onursal Başkanı Abdulkadir Konukoğlu, Gaziantep merkezli büyüme planlarını her zaman bölgelerinden ve Türkiye'den bir adım önde gitmek üzerine kurduklarını söyledi.



Sanko Holding Onursal Başkanı Abdulkadir Konukoğlu, "Bulunduğumuz coğrafyada yaşanılan olumsuzluklara rağmen Türkiye'nin önü açık. Türkiye yükselirken adeta ayağından çekilmeye çalışılıyor. Ancak tırmanmaya devam edeceğiz" dedi. 


Gaziantep'in sunduğu iş olanakları dolayısıyla göç aldığına dikkati çeken Konukoğlu, yatırımların aksatılmadan yapılması sayesinde kentte göçe bağlı işsizliğin önemli ölçüde engellediğinin altını çizerek, şöyle devam etti: "Gaziantep'in başarısında Müslümanlar, Hristiyanlar, Ermeniler ve Yahudilerin yüzyıllarca bir arada yaşamasından kaynaklanan hoşgörü ortamının büyük payı var. Gaziantepliler ile atama ve göçle gelen 'Gaziantepçiler olarak el ele, gönül gönüle bir arada yaşıyoruz, çalışıyoruz. Bu da Gaziantep'in huzuruna, sanayileşmesine ve gelişmesine katkı sağlıyor." 


BÜYÜME ÖNGÖRÜLERİ 


Gaziantep'te 5 Organize Sanayi Bölgesi (OSB) bulunduğunu, yatırım sevdalısı sanayicilerden gelen yüzlerce başvuru üzerine yeni bir anlayışla proje geliştirildiğini vurgulayan Konukoğlu, "Gaziantep-Kilis sınırında, iki il girişimcileri tarafından Şahinbey Polateli ortak 6. OSB'yi kurma çalışmaları devam ediyor" dedi. 


Konukoğlu, Gaziantep sanayisinin önümüzdeki 10 yıl içerisinde yüzde 50'nin üzerinde, Türkiye'nin yüzde 30-40, Sanko Holdingin ise en az yüzde 60-70 oranında büyüyeceği öngörüsünde bulundu. Sanko Holding hedeflerini anlatırken Konukoğlu, "Sanko her zaman Gaziantep ve Türkiye'den daha fazla büyüyor. 

Kendimize göre planlarımız var, o planlar içerisinde her zaman bir adım daha ileriye gidiyoruz" dedi. 

Sanko'nun 11 sektörde olmasına karşın, grubun omurgasını tekstil, enerji, inşaat, ambalaj, iş ve tarım makineleri sektörlerinin oluşturduğunu vurgulayan Konukoğlu, Gaziantep'te yapıp satmak üzere 2 otel ve 1 kongre merkezi yapacaklarını, projelerinin bitmek üzere olduğunu bildirdi.

 

GÖREV DEVRİ


Yönetim kurulu başkanlığı görevini 2013 yılı sonunda devrettiğini anımsatan Abdulkadir Konukoğlu, genç bir kadronun işi ele aldığını ve daha hevesli oldukları için grubun daha iyiye gittiğini belirtti. 

Grubun günlük işlerine karışmadığını, ama yatırım konularında fikir belirttiğini ifade eden Konukoğlu, 'Toplantılara katılıyorum. Yeri geldiğinde ağabeyliğimizi yapıyoruz. 


Gerektiği zaman konuşup, tartışıyoruz. Zaten kararı yönetim kurulu verir" diye konuştu. 

Kendisinin 15 yıl önceden emeklilik kararı aldığını, 65 yaşına gelince hem GSO Meclis Başkanlığı hem de Sanko Holding Yönetim Kurulu Başkanlığından ayrılmayı kararlaştırdığını anlatan Abdulkadir Konukoğlu, şimdi 50 yıllık iş tecrübesini üniversiteler ve derneklerin sohbet toplantılarına katılarak bütün Türkiye ile paylaştığına vurgu yaptı. 


Posta


Geri Dön