10 / 05 / 2024

Sapphire'den İstanbul seyri için maliyeti hesaplanıyor

Sapphire'den İstanbul seyri için maliyeti hesaplanıyor

Türkiye'nin en yüksek binası olacak Levent'teki Sapphire'in 2010'un ilk çeyreğine yetişmesi için gaza basıldı



Sapphire'in en büyük kozu, halka açık seyir terası olacak. İşte bu yüzden, bu terasa çıkıp İstanbul'u seyretmenin maliyetini hesaplama için de çalışmalar yürütülüyor.

Kiler Holding'in son yıllardaki en önemli projesi, Türkiye'nin en yüksek binası Sapphire'in alışveriş merkezi ve seyir terasıyla ilgili konsept oluşturma çalışmalarına start verildi. Sapphire alışveriş merkezinin yönetim ve danışmanlığını üstlenen Alkaş-Jones Lang LaSalle Türkiye Ülke Başkanı Avi Alkaş, geçtiğimiz günlerde perakende sektörünün bazı patron ve yöneticileriyle bir araya gelerek, konsept üzerine görüş alışverişi yaptı. Alkaş, 34 bin metrekare kapalı alanlı alışveriş merkezi ile 263 metre yükseklikteki seyir terası arasında çekim yaratacak sürprizlerin hazırlığını yapıyor.

Yeni yılda açılışı yapılacak

2010 yılının ilk çeyreğinde açılması planlanan alışveriş merkeziyle ilgili olarak önümüzdeki günlerde bir basın toplantısı yapmaya hazırlanan şirket, gazetecilere kulenin üst katındaki seyir terasını da gezdirecek. ABD'nin sembollerinden 443 metre yükseklikteki Empire State binasının çatısı gibi Sapphire'in de çatı katı halka açık olacak. Ancak çatıya çıkmak için alışveriş merkezi girişindeki özel bir kapıda giriş ücreti ödenecek ve sadece terasa çıkan jet asansörle İstanbul'u 360 dereceden seyretme imkanı bulunacak. New York'ta turistlerin 20 dolar ödeyerek çatısına çıkabildiği Empire State'in İstanbul'daki karşılığı olan Sapphire'in seyir terasına giriş ücreti henüz belirlenmedi.

Gazete Habertürk


Geri Dön