15 / 05 / 2024

Şaşkınbakkal'da bir inşaatın önündeki yol çöktü!

Şaşkınbakkal'da bir inşaatın önündeki yol çöktü!

Küçük Ada, dün okula gitmek için evden çıktı. Şemsiyesini açmak için durdu. Tam o anda, yürüyeceği giriş yolu, büyük gürültüyle çöktü. Ada birkaç saniyelik farkla kurtuldu.



KADIKÖY, Şaşkınbakkal, Hamiyet Yüceses Sokak’ta oturan 6’ncı sınıf öğrencisi Ada Ersöz (11), dün sabah 08.00 sıralarında okula gidecekti. Apartmanın giriş kapısından çıkmadan, şemsiyesini unuttuğunu fark edip eve döndü. Şemsiyesini alıp yeniden apartman girişine gelen Ada, bu kez de şemsiyeyi açmak için birkaç saniye zaman kaybetti. Tam bu sırada, küçük kızın üstünde yürüyeceği bina girişi, büyük bir gürültüyle çöktü.


SEBEP: BİRİKEN SU

Küçük Ada şoke olurken, gürültü üzerine dışarı fırlayan baba Cumhur Ersöz, kızını sağ salim görünce rahatladı. Ardından kızını okula gönderen baba Ersöz, polise ve Kadıköy Belediyesi’ne haber verdi. Bina girişinin, yan tarafta inşaatı süren binanın temel alanında biriken su nedeniyle yaşanan toprak kayması sonucu çöktüğü anlaşıldı.


‘KOCA BİNA SARSILDI’

Kızının birkaç saniye ile olası bir ölümden döndüğünü söyleyen reklamcı Cumhur Ersöz, çökmeye yol açan inşaatın müteahhidinin, “Sizin toprak yumuşakmış, yağmurdan çökmüş” sözlerine tepki gösterdi. Baba Ersöz önlem alınmamasına tepki göstererek kızının ölümden döndüğünü söyledi. İnşaat şirketinin yetkilileri ise şu açıklamayı yaptılar:


‘BİZ ÖNLEM ALDIK’

“Temeli kazdık, bütün önlemleri aldık. Aşırı yağmurda suyun toplanması ve altta bulunan toprağın yumuşak olması nedeniyle bu yaşandı. Cuma günü de beton dökülecek ve perdeler yapılıp iş bitecek. Apartmanda oturanlarla görüştük ve binanın su gider borularını da değiştirdik. Böyle bir şey olmasını tabii ki istemezdik.”


 Hürriyet


Geri Dön