12 / 05 / 2024

Satışlar başladı bugün son gün! Artışlar fiyatlara yansıyacak

Satışlar başladı bugün son gün! Artışlar fiyatlara yansıyacak

Şeker Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı, halka arz edilecek. Hisse satışları dün başladı bugün sona erecek. Şeker GYO Yönetim Kurulu Üyesi Serdar Eser, konut fiyatlarındaki artışların GYO hisselerine de yansıyacağını söyledi.



 "BORSA ŞU ANDA DOLAR BAZINDA ÇOK UCUZ"

Eser, borsada GYO yatırımcısının uzun vadeli bir yatırım olarak düşünmesi gerektiğine dikkati çekerek, gayrimenkul fiyatlarının bu kadar arttığı bir ortamda bu fiyatların GYO hisselerine yansımasının kaçınılmaz olduğuna işaret etti.

Borsadaki yeni yatırımcılara GYO'ların güzel bir alternatif olduğunu öneren Eser, "Hem hisse senedi alternatifi var hem de gayrimenkul değer artışlarından yararlanıyorsunuz. Kripto paralara çok olumlu bakmıyorum. Geldiğimiz noktada çok yanlış bir düşüncede olmadığımızı gösteriyor." diye konuştu.

Eser, yatırımcının kriptodan borsaya dönüşünün borsaya olumlu yansıyacağını belirterek, "Çünkü borsa şu anda özellikle dolar bazında çok ucuz. Yani birkaç sene sonra bu varlıkları bu fiyatlara almak mümkün olmayacak. Yatırımcının biraz uzun vadeli düşünmesi lazım. Hep bunu söylüyoruz; finansal okuryazarlık diyoruz, derslerde anlatıyoruz. Öğrencilere, seminerlerde anlatıyoruz ama ne yazık ki Türk yatırımcısı hep çok kısa vadeli düşünüyor. Özellikle bu GYO türü yatırımların biraz uzun vadeli düşünülmesi lazım." dedi.

GYO'ların iyi bir fiyat kazancı oranına geldiğini aktaran Eser, "Bizde 1,10 liradan çıkıyoruz,Ben yatırımcı açısından olumlu bakıyorum borsaya. Diğer alternatif de, bana sorarsanız, bu tür ortamlarda yatırım fonları. Türkiye'de yatırım fonları çok gelişti. Güvenli bir liman, iyi yönetiliyor. Çok iyi kazanç getiren yatırım fonları var." diye konuştu.

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön