22 / 07 / 2024

Schengen vizesi bugünden itibaren zamlandı!

Schengen vizesi bugünden itibaren zamlandı!

Avrupa Komisyonu'nun kısa bir süre önce Schengen vizelerinin fiyatına yapılmış olan zam bugün uygulanmaya başlandığı kaydedildi. Öte yandan bugünden itibaren vizeye başvuracak kişiler zamlı fiyattan vize başvurusu yapmış olacaklar.




Son dönemde Türkiye'de gündem olan Schengen vizesinde yeni bir gelişme yaşanıyor. Son aylarda hem vize randevusu konusunda hem de vize reddi konusunda çok büyük sıkıntıların olduğu Schengen vizesinde bugünden itibaren turistik vize ücretlerine zam geldiği kaydedildi.

Avrupa Komisyonu kısa bir süre önce 29 Avrupa ülkesine vizesiz giriş için oluşturulan Schengen vizesinin fiyatlarına yüzde 12 zam yapma kararı da almıştı. Öte yandan, bütün dünyada uygulanacak bu yeni zamlı fiyatlar bugünden itibaren geçerli olacağı kaydedildi. 

patronlardunyasi.com'da yer alan habere göre; Geçen hafta 80 euro olan Schengen vizesi bugünden itibaren yetişkinler için 90 euroya çıktı. Ayrıca, 6-12 yaş arasındaki çocuklar için iseyenen 40 euro ise 45 euroya çıktı. 

Schengen vizesi bugünden itibaren zamlandı!

KİMLER SCHENGEN VİZESİNE İHTİYAÇ DUYUYOR?

Schengen vizesi, AB/Schengen Bölgesi'nin 90 gün kuralından yararlanamayan AB vatandaşı olmayanlar için gerekli olacak. Bu vizeler turizm ya da aile ziyaretleri için gerekli fakat 28 Avrupa ülkesinde çalışmak için kullanılamıyor. Schengen vizesi ile herhangi bir altı aylık dönemde 90 güne kadar ziyaret edilebiliyor.

ABD, Kanada, İngiltere ve Avustralya gibi ülkelerden kısa süreliğine ziyarete gelen kişilerin Schengen vizesine başvurmalarına gerek yok. Bu ülkelerden gelenler her 180 gün içinde 90 gün vizesiz seyahat etme hakkına sahip.

Daha uzun süre kalmak veya çalışmak isteyenlerin, ziyaret etmek istedikleri ülkeden farklı bir vize başvurusunda bulunmaları gerekiyor.

Schengen vizesine zam geliyor!

Schengen vize ücretlerine yüzde 12 zam geldi!

Schengen vizesine yeni sistem geliyor! Schengen vizesine nasıl başvuru yapılacak? 

Schengen vize ücretlerine zam geliyor!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön