Schengen vizesinde yeni dönem! Artık dijitalleşiyor!
Schengen vizelerine dair yeni bir karar alındı. Schengen dijital hale dönüştürülüyor. İşte detaylar!
SCHENGEN VİZESİ ÖZELLİKLERİ!
Yeni yasa yürürlüğe girdiği zaman pasaportlara yapıştırılan vizeler dijital hale döndürülecek ve 2 boyutlu barkod olarak web üzerinden verilecektir. Vizeler mobil cihazlara da indirilebilir olacak. Vize başvurusu yapanlar, internet üzerinden pek çok dilde vize talebinde bulunabilecektir.
Yeni sistem ile başvurular tek bir web platformu üzerinden işlenecek. Gerekli evraklar, bu platform üzerinden yükleme işlemi de yapılacak aynı zamanda vize ücreti de buradan ödenebilecek.
Başvuru sahiplerine çoklu ülke ziyareti yapmak istedikleri zaman ise başvuruyu hangi ülkenin aldığı bildirilecektir. Sistem, AB ülkelerinin sınır yönetim sistemleri ve veri tabanları ile uyumlu çalışacak.
Schengen ülkelerinin konsolosluklarına yalnızca ilk kez vize başvurusu yapan vatandaşlar, biyometrik verileri geçerli olmayan kişiler ve yeni pasaport alanlar fiziken de gitmek zorunda kalacaktır.
Schengen vizesinin dijitalleşmesi ile maliyetlerin düşmesi, vize başvurularının hızlanması ve kolaylaşması amaçlanıyor. AB, aynı zamanda bu vesile ile de Schengen bölgesinin güvenliğini artırmak isteniyor. Yasa tasarısı, AB Konseyi ve Avrupa Parlamentosu tarafından resmen onaylanmasından sonra AB'nin resmi gazetesinde yayımlanacak, yayımlanmasını takip eden 20 günün sonuna yürürlüğe girecek.
TÜRK VATANDAŞLARINA KOLAY SECHENGEN VİZESİ VEREN ÜLKELER!
İzlanda, 2022 verileri ışığında, T.C vatandaşlarına en düşük ret oranı olan ülke olarak öne çıkmaktadır. İzlanda'da vize başvurularında yüzde 1,9'u ret edilir.
Bu durumdan sonra Schengen vizesi politikalarının ve başvuru süreçlerinin ülkeden ülkeye farklılık göstermesi ve her ülkenin kendi kriterlerine göre karar vermesi yer alıyor. Bu yüzden de başvuruların kabul edilme veya reddedilme oranları ülkelere göre değişiklik göstermektedir. Malta, İsveç ve Belçika, başvuruların yüksek oranda reddedildiği ülkeler arasında yer bulunuyor. Malta, başvuruların yüzde 36,4'ünü reddederken, İsveç yüzde 29'unu ve Belçika yüzde 28,4'ünü reddetmektedir. Fransa ise yüzde 22,2 ile en fazla vize reddeden dördüncü ülke konumundadır.
Özel okulların yıllık ücretleri açıklandı! İşte dudak uçuklatan rakamlar!
Tüp fiyatları zam yağmuruna tutuldu! Tüpe yeni zam mı geldi? Mutfak tüpü ne kadar oldu?