06 / 05 / 2024

Seçim belirsizliği ortadan kalktı! Borsa ve dolar bu hafta ne olur?

Seçim belirsizliği ortadan kalktı! Borsa ve dolar bu hafta ne olur?

Cumhurbaşkanlığı ikinci tur seçimlerini Recep Tayyip Erdoğan’ın kazanmasının ardından piyasalardaki seçim belirsizliği faktörü de ortadan kalktı. Peki, şimdi piyasalar kendisine nasıl bir yön çizecek? Dolar ve borsa ne olur? Detaylar haberimizde…



ACELE ETMEYİN, TEMKİNLİ OLUN!

Seçim belirsizliği ortadan kalktı! Borsa ve dolar bu hafta ne olur?

Korcan, 14 Mayıs’taki seçim sonuçlarının ardından ikinci turda seçimleri Erdoğan’ın kazanabileceğine yönelik beklentilerin piyasalarda fiyatlara büyük ölçüde dahil edildiğini vurgulayarak önümüzdeki günlerde hisse bazlı hareketlerin artacağı bir döneme girebileceğimize işaret etti. Bu süreçte mali yapısı güçlü, küresel-bölgesel konjonktürden bir yarar sağlayacak ve büyüme hikayesi olan hisselerde alımların artabileceğine değinen Korcan, ancak seçimlerin ardından hızla yeni pozisyon açma çabasına da girilmemesi gerektiğinin altını çizdi.

Korcan, borsa endeksinin hala tehlikeli bölgeden uzaklaşmadığını, borsada yukarı yönlü hareketin devamı için kritik önem taşıyan noktaların hacimli bir şekilde geçilmesinin beklenmesi gerektiğini kaydetti. Korcan, BIST 100 endeksinde baskıdan kurtulabilmek için bu hafta 4 bin 760 puan seviyelerinin üzerine hacimli bir şekilde çıkılması gerektiğini belirterek ancak bunun gerçekleşmesi halinde bir miktar rahatlamanın gerçekleşebileceğini, dolayısıyla yeni pozisyon alınması için acele edilmemesini önerdi.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön