17 / 05 / 2024

Seçim görevlisi ücretleri ne zaman verilecek? Sandık görevlisi ne kadar alacak? 

Seçim görevlisi ücretleri ne zaman verilecek? Sandık görevlisi ne kadar alacak? 

Sandık görevlisi ücretleri, 2023 seçim sonuçlarının belli olmaya başlamasıyla merak edilen konuların arasında yer aldı. Peki, Seçim görevlisi ücretleri ne zaman verilecek? Sandık görevlisi ne kadar alacak? İşte detaylar...



Sandık görevlisi ücretleri, 2023 seçim sonuçlarının açıklanmaya başlamasıyla merak edilen konular arasında bulunuyor. 

Dün gerçekleştirilen seçimlerde görev alan sandık görevlilerin büyük bir çoğunluğu memurlardan oluşuyor. 

Sandık kurulları bir başkan, altı asıl ve altı yedek adaydan oluşuyor. Oy verme işlemlerinin yanı sıra sandık görevlileri oy sayımlarında da görev yapıyor. 

Seçimlerde vatandaşların yanı sıra birçok kamu çalışanı görev alacak. Seçim görevli ücretleri memur maaşı katsayı oranına göre hesaplanıyor.

2023 SANDIK GÖREVLİSİ ÜCRETLERİ NE KADAR, KAÇ TL?

14 Mayıs Pazar günü Türkiye’de 81 ilde ve 973 ilçede gerçekleştirilen seçimlerde görev alacak sandık görevlilerinin alacağı ücretler henüz açıklanmadı. Ancak genel hesaplama yönteminin 2000 x memur maaş katsayısı olması dolayısıyla 0,433684 x 2000 = 867 Türk Lirası civarında belirlenmesi bekleniyor.

2019 yılında yerel yönetimler tarafından belirlenen seçimde sandık görevlisi olarak görev yapan başkan ve üyelere 261 Türk Lişrası, siyasi parti temsilcilerine ise 130 Türk Lirası ödeme yapıldı.

Seçim görevlisi ücretleri ne zaman verilecek? Sandık görevlisi ne kadar alacak? 

SEÇİM GÖREVLİSİ NE İÇİN GÖREVLENDİRİLİR?

Seçim görevlisi olarak atanan kişilerin görevleri, ülke ya da bölgeye göre değişiklik gösterebilir. Fakat genellikle, seçim görevlileri şu görevleri yaparlar:

- Oy verme yerlerinin belirlenmesi ve hazırlanması

- Oy verme sürecinin yönetilmesi ve denetlenmesi

- Oy pusulalarının ve oy verme kutularının hazırlanması

- Seçmenlerin kimliklerini doğrulama işlemlerinin yapılması

- Oy sayımı ve sonuçların ilan edilmesi

- Seçim görevlileri, seçim günü boyunca çalışırlar ve seçim sonrasında, oy sayımı ve sonuçların bildirilmesi işlemleri tamamlanana kadar görevlerini sürdürürler.

Dolarda ikinci tur darbesi! JPMorgan açıkladı! Dolar 25 TL olacak!

Seçim sonrası altın fiyatları fırladı! Gram altın, çeyrek altın kaç lira oldu? Acil bakın! 15 Mayıs 2023 altın fiyatları


Geri Dön