05 / 07 / 2024

Seçim sonrası bu ödemelere peş peşe gelecek zam oranları belli oluyor!

Seçim sonrası bu ödemelere peş peşe gelecek zam oranları belli oluyor!

Temmuza az bir zaman kala asgari ücret, memur, emekli aylıklarına yapılacak olan ara zamlar sorgulanmaya başlandı. Asgari ücrette rakam belli olurken, tüm ihtimaller de tek tek hesaplandı. Uzmanlar yüzde 20, 25, 30, 35, 40, 47'lik zam tablosunu paylaştı.



BRÜTÜ NASIL DEĞİŞİR?

Asgari ücrete 2022’de başlayan vergi desteği sürerken, yapılacak ara zamla beraber brüt asgari ücret de eğer zam yüzde 21.43 olarak gerçekleşirse, 12 bin 152 lirayı, yüzde 25 oranında olursa 12 bin 510 lirayı, yüzde 30’luk bir zamda 13 bin 10 lirayı, yüzde 35’de ise 13 bin 510 lirayı bulacak.

 Seçim sonrası bu ödemelere peş peşe gelecek zam oranları belli oluyor!

İŞSİZE DE YENİ ÖDEME

Netleştirilecek yeni brüt asgari ücret asgari ücretli çalışanların aylıklarının yanı sıra kıdem ve ihbar tazminatına, hastalandığı zaman aldığı rapor ücretine, doğum yaptığı zaman yararlandığı iş göremezlik ücretine de yansıyacak.

İşsizlik aylığında minimum ve maksimum tutarlar da yeni asgari ücretle beraber yükselecek. İŞKUR'un yarı zamanlı istihdam edilen annelere ödediği para da asgari ücret zammı ile beraber yükselecek ödemeler arasında olacak. Sosyal yardımlardan yararlanmak için belirlenen gelir sınırı yeni asgari ücretle yükselirken; sigorta, GSS primleri, borçlanma ücretleri de yükselecek.

EYT’lilere müjde verildi! İki ödeme birden yapılacak!

EGM’de çalışmak isteyenlere müjde! 3 şehirde alım yapılacak!

Tam 14 şehirdeki huzurevlerine yüksek maaşlı personel alınacak! KPSS şartı yok!


Geri Dön