15 / 05 / 2024

Seçimler öncesi Merkez Bankası’ndan kritik karar! TCMB politika faiz oranlarını artıracak mı?

Seçimler öncesi Merkez Bankası’ndan kritik karar! TCMB politika faiz oranlarını artıracak mı?

Merkez Bankası, ikinci tur Cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesinde 25 Mayıs Perşembe günü faiz kararını açıklayacak. Merkez Bankası, en son nisan ayında yaptığı toplantıda politika faizini yüzde 8,50 seviyesinde sabit tutmuştu.



FAİZ ARTIŞI BEKLENMİYOR

Seçimler öncesi Merkez Bankası’ndan kritik karar! TCMB politika faiz oranlarını artıracak mı?

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası, ocak ayında politika faizini yüzde 9 seviyesinde bırakmıştı. Merkez Bankası, şubat ayında ise 50 baz puan indirim kararı alarak yüzde 8,50 seviyesine çekmişti.  25 Mayıs Perşembe günü gerçekleştirilecek Merkez Bankası toplantısı öncesinde ise piyasa çevrelerinde  çeşitli tahminler yürütülüyor ancak ağırlıklı beklenti Merkez Bankası’nın ikinci tur seçimler öncesi faiz oranlarında herhangi bir değişikliğe gitmemesi yönünde ağır basıyor.

Anadolu Ajansı Finans Masası’nın anketi de bu beklentiyi doğruluyor. TCMB'nin Para Politikası Kurulu toplantısına yönelik 19 ekonomistin katıldığı bir anket gerçekleştiren Anadolu Ajansı’nın elde ettiği sonuçlara göre, ekonomistlerin tamamı, politika faizinin yüzde 8,50'de sabit bırakılacağı tahmininde bulundu. Merkez Bankası, nisan ayında gerçekleştirdiği PPK toplantısında da politika faiz oranlarında herhangi bir değişikliğe gitmemiz, politika faiz oranını yüzde 8,50’de sabit bırakmıştı.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön