11 / 05 / 2024

'Seçimlerden sonra yabancı yatırımcı çılgınca borsaya girecek'

'Seçimlerden sonra yabancı yatırımcı çılgınca borsaya girecek'

Dinamik Yatırım Menkul Değerler Yönetim kurulu başkanı Ayşin Erdem, seçimlerin bir belirsizlik yarattığını ancak bu belirsizliğin ortadan kalkmasıyla yabancı yatırımcının çılgınca borsaya gireceğini söyledi



Nasıl Bir Ekonomi Gazetesi'nden Şebnem Turhan imzalı haberde yabancı yatırımcının şu anda Borsa İstanbul'da yüzde 30'un altında olan payı seçim belirsizliğinin kalmasından sonra hıza artacak. Türkiye’nin 2023 - 2024 döneminin parlayan yıldızı olacağını ifade eden Erdem, Türkiye'de şu anda seçim belirsizliği oldruğunu ancak bu belirsizlikten Türkiye'nin güçlenerek çıkacağını belirtti. Çin, ABD ve Avrupa'nın sorunlarının Türkiye'de olmadığını kaydeden Erdem, Borsa İstanbul'un önümüzdeki sene çok yükseleceğini kaydetti. Erdem, bugün yaşanan ekonomik problemlerin bir kaç yıl içinde ortadan kalkacağını ve büyük bir dönüşüm içine girileceğini ifade etti.

Kredili işlem hacmi çok yükseldi

Borsa İstanbul’da dalgalanmalar olsa da yönünün yukarı doğru olmasının beklendiğini ifade eden Erdem, dalgalanmaların alım satım için fırsat yarattığını söyledi. Sektöre göre daha düşük risk algısıyla hareket ettiklerini ve makul risklere girdiklerini kaydeden Erdem, enflasyon ortamının insanları borsa yatırımı yapmaya sevk ettiğini belirtti. Borsada kredili işlem hacminin çok arttığına dikkat çeken Erdem, kaldıraç oranlarının sektöre göre biraz daha düşük olduğunu, sektörde ciddi oranda kredili işlem yapıldığını ve bunu doğru bulmadğını söyledi. Kredilerin faizinin çok yüksek olduğunu kaydeden Erdem, yüzde 28-29 seviyesinden kredi kullandırdıklarını kaydetti.

Kadınlara pozitif ayrımcılık yapılacak

Sektörde tek kadın aracı kurum sahibi olan Ayşin Erdem, yeni mobil uygulamalarında da kadınlara özel pozitif ayrımcılık yapacaklarını da ifade etti. Erdem, gerek komisyon miktarı gerekse yeni avantajlarla kadınların borsada yatırım yapmalarına imkan vereceklerini ifade ederek, çok düşük miktarda olan kadın yatırımcı sayısının da artmasına katkıda bulunmak istediklerini belirtti. Erdem, yeni mobil uygulamaları sayesinde tüm yatırımcıların da işlemlerini kolaylıkla yapmasına imkan sağlamak istediklerini belirterek araştırma bölümü raporları, büyük yatırım fonlarının tercih ettiği yatırımlar gibi birçok bilginin de uygulamada yer alacağını ifade etti. Erdem, ayrıca finansal okuryazarlığın artması için çalışacaklarını kaydetti.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön