01 / 05 / 2024

İmarsız arsalar şimdi daha değerli!

İmarsız arsalar şimdi daha değerli!

Koronavirüs salgınıyla beraber şehir dışlarına ve köylere hızlıca bir göç süreci başladı. Son 1 yılda insanlar şehirdeki hayatlarını terk ederek, kırsala göç ediyor.



Ünlülerden tutun üniversite öğrencilerine kadar herkesin sahip olabileceğin yeni akım; TINY House. Koronavirüs salgınıyla beraber şehir dışlarına ve köylere hızlıca bir göç süreci başladı. Son 1 yılda insanların şehirdeki hayatlarını terk edip kırsala göçmekte olduklarının altını çizen Osman Tolgay Ulusoy, sürecine hız vererek devam edeceklerinden bahsetti.

“Dünya kabuk değiştiriyor”

“relax” markasıyla yeni nesil küçük ev bilinen adıyla Tiny House projeler üreten ve üst yapı faaliyetleri ile yıllar boyunca yurtiçi ve yurtdışında bir çok inşaat projesini hayata geçiren OTUGROUP’un iştiraki OTUPROJE Yönetim Kurulu Başkanı Osman Tolgay Ulusoy, özellikle Ege bölgesinden yoğun bir talep aldıklarını kaydediyor. Dünyanın pandemi ile birlikte bir kabuk değişimine girdiğini, Microsoft’un artık uzaktan çalışma sistemini sabitlediğini, böylece pandemiden sonra da ofis hayatının sonunun geleceğinden bahseden Ulusoy, “Evden çalışma ortamı olan kişiler, şehirde de olsa, köyde de olsa internet bulabildikleri her yerden rahat bir şekilde masa başı işlerini ve toplantılarını yapabilecekler. Böylece zaman ve mekan sorun olmaktan çıkıyor. Biz de yılların inşaat sektörü tecrübemizle bu akıma rotamızı çevirdik” diyor.

“İmarsız arsalarınızı alın bize gelin”

Osman Tolgay Ulusoy; “Bu konseptte arazinin imar durumunun olup olmaması sorun değil. Trafikten tescil edilmiş karavan ruhsatıyla birlikte ürünü yerleştirileceği araziye kadar götürüp teslim ediyoruz. Ürün seyyar hareket edebilen karavan statüsünde olduğu için de, arazinin imar durumu eviniz için sorun olmaktan çıkıyor. İmarsız arsalarınızı bu şekilde değerlendirip hem bir yazlık ev sahibi olabilir, hem de üzerine yerleştirdiğiniz küçük ev ile birlikte satışı zor olan imarsız arsanızı kolayca satışa sunabilirsiniz. İsterseniz de imarsız arsanızı alıp gelin, değerinde alalım veya sizin adınıza arazinizi geliştirip atıl şekilde duran arsanıza değer katalım. Her şekilde de keyif verici” dedi.

“Proje her müşteriye özel hazırlanıyor”

''Kişiler istedikleri her türlü konsepte sahip olabilir'' şeklinde konuşan Ulusoy; “Kimi müşteriler sadece bir yürüyen
küçük ev istiyor, ama bazen de bir çiftlik konsepti hayali kuranlar var. Bunun için de biz konseptlerimizi model olarak geliştirmedik. Bu sayede insanların hayallerini birkaç tane model arasına sıkıştırıp tercih yapmaya zorlamıyoruz. Kimine bir küçük ev, yanında kümesi, barınağı, köpek kulübesi, tarım yapabilmesi için serası ve daha akla gelebilecek her şeyi ekleyebiliriz. Bu tamamen kişinin bütçesine ve hayal gücüne kalmış'' açıklamasında bulundu.

Köyden kente göç etmek isteyenlere yol haritası!


Geri Dön