27 / 04 / 2024

Şehirlerarası yolcuğa bayram zammı! Otobüs bileti fiyatları aldı başını gitti

Şehirlerarası yolcuğa bayram zammı! Otobüs bileti fiyatları aldı başını gitti

Ramazan Bayramı tatili sebebiyle hem hava hem kara ulaşımında yoğunluk başladı. Bayramda seyahat edecek olanların karşısına zamlı ulaşım fiyatları çıktı. Bir günlük fiyat değişimleri bir çok otobüs firmasında benzerlik gösterdi. İşte detaylar...



Ramazan Bayramı'nın yaklaşmasıyla birlikte seyahat firmaları fiyatlarına zam yaptı. Bayramı başka şehirde geçirmek isteyen vatandaşların ödemesi gereken tutar neredeyse yüzde 50 oranında arttı. Bu durum, hem hava hem kara ulaşımında etkili oldu. 

Özellikle karayolu ulaşımında, bayram öncesi ve bayram haftası arasında fiyatlar yüzde 50'nin üzerinde zamlandı. İstanbul Otogarı'ndan İzmir'e yapılacak bir otobüs yolculuğu 13 Nisan Perşembe 350 Türk Lirası iken; bayram haftasının başlayacağı 14 Nisan Cuma aynı firmanın bilet fiyatı 500 Türk Lirası'na yükseldi. Aynı otobüs biletinde bir gün arayla yüzde 40'ın üstünde fiyat değişimi olduğu görüldü.

Habertürk’ten Yiğitcan Yıldız'ın haberine göre; yapılacak yolculukta mesafe uzadıkça 1 günlük zam oranı da yükseliyor. 13 Nisan Perşembe günü İstanbul Otogarı'ndan Bodrum'a yapılacak bir otobüs yolcuğu 450 Türk Lirası iken, 14 Nisan günü bu bilete yüzde 66 kadar zam uygulanıyor ve bilet fiyatı 750 Türk Lirası'na çıkıyor. Bu fiyatlar ve 1 günlük fiyat değişimleri çoğu firmada aşağı yukarı aynı rakamlara denk geliyor.
 


Geri Dön