27 / 04 / 2024

Şehit Mustafa Hakan Kaçar'ın ailesine Narlıdere'den 2 ev!

Şehit Mustafa Hakan Kaçar'ın ailesine Narlıdere'den 2 ev!

Jandarma Uzman Çavuş Mustafa Hakan Kaçar, 24 Temmuz’da Diyarbakır Sur'da şehit düştü. Şehidin ailesine ev alma hayali Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım aracılığıyla İzmirli bir hayırsever tarafından gerçekleştirildi.



Jandarma Uzman Çavuş Mustafa Hakan Kaçar, 24 Temmuz’da Diyarbakır’ın Sur ilçesinde şehit düştü. Şehit Kaçar’ın  İzmir  Narlıdere’de dere yatağının kenarında, iki odalı gecekonduda yaşayan  ailesine bir ev alma hayali olduğu öğrenildi.


Şehidin hayali, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım aracılığıyla İzmirli bir hayırsever tarafından gerçekleştirildi. Yeniköy Ilıca Mahallesi’nde son derece modern, dört katlı bahçeli bir apartmanın birinci katı, iş adamı tarafından şehidin babası Yunus Kaçar adına satın alındı. Evin tapusu dün Kaçar ailesine teslim edildi. Daireye bir Türk Bayrağı asıldı.


‘Onur verici’

Baba Yunus Kaçar, oğlunun Ilıca Mahallesi’nde büyüdüğünü ve bu çevreden kopmak istemediğini belirterek şöyle konuştu:

“Burada onun hatıralarını yaşatıyoruz. Burada büyüdü, burada umutları, hayalleri vardı. Ben ona ‘öğretmenlik yap’ desem de benim çocuğum polis, asker olmak istiyordu. Oğlum Sur’a giderken biz endişelensek de o hiç tereddüt etmedi. Biz şehidimizi bu şekilde verdik Türkiye’ye. ‘Baba sana daire alacağım, sizi bu gecekonduda oturtmayacağım’ diyordu.Bakanımız Binali Bey, oğlumun şehit olduğu haberinden sonra bizi ziyaret etmiş, ben o an çok fazla kendimde değildim. O an için konuşmuş, söz vermiş. Bize de daha sonra söylediler. ‘Şehidimizin ailesini ev sahibi yapacağız’ demiş. Sonra da onun aracılığıyla bir hayırsever bize ulaştı ve bu işi gerçekleştirdi.” 

Baba Kaçar, hayırsevere teşekkür ederek “Sağ olsunlar, var olsunlar” dedi.


2. daire belediyeden

Narlıdere Belediyesi de, Şehit Kaçar’ın, son arzusunun ailesiyle Narlıdere’de oturmak olduğunu dikkate alarak, şehidin ailesine bir daire verilmesi kararı aldı. Belediye Başkanı Abdül Batur, şehidin baba evinin yanında kentsel dönüşüme giren Atatürk Mahallesi’nden belediyeye ait bir dairenin Yunus Kaçar’a verileceğini söyledi. 


Milliyet


Geri Dön