24 / 07 / 2024

Şeker krizi! Karaborsaya düştü

Şeker krizi! Karaborsaya düştü

Vatandaş ve esnafla bir araya gelen CHP Ekonomi Masası; Türkiye'deki ilk şeker fabrikasının kurulduğu ilde şu anda Uşaklıların kendi ürettikleri şekere ulaşamadığını ve ilde karaborsa yaratıldığını belirtti.




'KARABORSA YARATILMIŞ DURUMDA'
Sözcü'den Başak Kaya'nın haberine göre; ekonomi masası koordinasyonunu yürüten CHP Antalya Milletvekili Çetin Osman Budak, Uşak halkının kendi ürettiği şekere ulaşamayıp yaşadığı sıkıntıları ifade ettiği ziyaretleri ile ilgili şöyle konuştu:

"Türkiye'nin ilk şeker fabrikası Uşak'ta kuruldu. Uşak halkı kendi ürettiği şekere ulaşamıyor ve karaborsa yaratılmış durumda. Uşak esnafı, Türk Şeker'in anlaşmalı olduğu bayilerden şeker alabilirse fiyatlar aşağı düşüyor. Tedarik sağlayanların ekim ayı itibarıyla sözleşmeleri bittiği için de şeker temin edemiyorlar. Fabrikadan şeker alınırken kilosu 19-20 lira olan şeker, şu anda 28-30 liraya çıktı.

Geçen yıla göre üç kat artan maliyetlerden dolayı süt üreticisi de çıkmaza girdi. Bir sağman hayvan günlük 150 lira yem yiyor. Bir çiftçi geçen yıl 50 bin liralık tohum-gübre yatırımı yaparken bu yılın yarısında maliyet 150 bin lira oldu."

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön