05 / 05 / 2024

Sektörde satışlar seçim sonrası hızlanacak!

Sektörde satışlar seçim sonrası hızlanacak!

Altın Emlak Genel Müdürü Hakan Erilkun, "Yaşanan olaylar önce gayrimenkulü etkilediği için birikimlerin emlaka yönelme sürecini zayıflatarak en az yüzde 1O'luk bir azalmaya neden oldu" dedi...



Türkiye genelinde 21 ilde 83 bayisi bulunan Altın Emlak Genel Müdürü Hakan Erilkun, 17 Aralık sürecinin gayrimenkul sektörünü etkilediğinin söyledi. Erilkun, bu artışın da fiyata yansıdığını söyleyerek "Yaşanan olaylar önce gayrimenkulü etkilediği için birikimlerin emlaka yönelme sürecini zayıflatarak en az yüzde 1O'luk bir azalmaya neden oldu" dedi. 


Patlama üçüncü çeyrekte Bekleme süresinin seçim sonrasına kadar süreceğini dile getiren Erilkun, bu arife dönemlerinin alımlar için en uygun dönemi yarattığını vurgulayarak "Şu anda bir artış olsa bile emlak artışı için uygun bir dönem. Çünkü asıl artışlar ekonomik verilerin netleşmesiyle seçim sonrasında yapılacak" yorumunu yaptı. Maliyet artışı olsa da devlet teşviklerinin inşaat sektörünü destekler nitelikte olduğuna vurgu yapan Erilkun, yüın üçüncü çeyreğinde ana patlamanın yaşanacağını kaydetti. Altın Emlak olarak bu yü 115 ila 120 arasında bayi sayısına ulaşmayı hedeflediğüıi anlatan Erilkun, ayrıca binanın depreme karşı olan dayanıklığını ölçmek için Altın Emlak'ın Tektaş Mühendislik ile anlaşma yaptığını söyledi. 


Erilkun, bu anlaşmayla Altın Emlak'tan giden müşterilerinin binasının depreme dayanıklı olup olmadığını yüzde 50 daha ucuza etüt ederek inceleyebildiğim kaydetti. 


Dünya 


Geri Dön