28 / 04 / 2024

İstanbul’a bir bilim şehri kurulacak!

 İstanbul’a bir bilim şehri kurulacak!

Türkiye’ye tıp alanında Nobel ödülü kazandıracak bilim adamlarının yetiştirilmesi amacıyla İstanbul’a bir bilim şehri kurulacak



İşadamı İshak Alaton’un öncülüğünde tasarlanan ‘Biocity İstanbul’ projesi Çatalca’ya kurulacak. Alaton, proje hakkında şu bilgileri verdi:

“Biyomedikal sektörü, Türkiye’nin geleceğinde önemli bir yer tutacak. Türkiye’nin avantajları Hindistan ve Çin’de bile yok. Biocity çok revaçta bir teknokent olacak. Çatalca’da 400 dönümlük alanda kurulacak. İlk yatırım bedeli yaklaşık 125 milyon dolar. Tam kapasiteyle hayata geçmesi durumunda, 2023 yılında 40 milyar dolarlık ihracat yapan bir merkez olacak. İlk tesisler 2014 başında çalışmaya başlayacak. Proje tam kapasiteye ulaştığında 20 bin nitelikli işgücü istihdamı sağlanacak.”


Çin malları Çin’de satılmıyor!

Girişimsel kardiyoloji alanında tıbbi malzeme üretmek üzere 2006 yılında kurulan Alvimedica şirketiyle birçok ülkeye ihracat yaptıklarını anlatan Alvimedica CEO’su Cem Bozkurt da, şöyle konuştu: “Türkiye’deki Çin mallarıyla mücadele edemiyoruz. Türkiye’de satılan Çin mallarının Çin’de satışı yasak. Çünkü o ülkede tıbbi ürünler için ruhsat almak çok zordur. Biz Çin’de ruhsat almak için 3 yıl uğraştık. Türkiye’de ilaç konusunda çok iyi bir ruhsatlandırma politikası var ama aynı şey tıbbi cihazlar için geçerli değil. Türkiye’de ürünü satılan Çin firmalarının kendi ülkelerinde ruhsatı yok.”

Milliyet


Geri Dön